Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Українська - латиницею. Що видумаєте про це?

Автор Ревета, сентября 11, 2005, 00:16

SIVERION

чомусь в деяких j і Y видає як Й,хоча є трансліти в яких взагалі j-ж,y-й,yi-и
There is no conversation more boring than the one where everybody agrees (Michel de Montaigne) ;[пол:мужской]

Elischua

Цитата: SIVERION от апреля  5, 2012, 13:39
ja cokhaju svoju divchynu,vona duzhe crasyva,coly ja zhaduju pro neji u mene serce tjokaje -скористався транслітом,ось результат я цохаю свою дівчйну,вона дуже црасйва,цоли я жадую про нейі у мене серце тйоцає
Пан кламе?! Ви не користувалися жодним транслiтом. Як це Ваш автоматичний транслiт дав tjokaje > тйоцає??
Nu Elck Syn Sin

Þese ben also þy fyve inwyttys: Wyl, Resoun, Mynd, Ymaginacioun, and Thoght.

כִּי-אָז אֶהְפֹּךְ אֶל-עַמִּים, שָׂפָה בְרוּרָה, לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְהוָה, לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד

SIVERION

There is no conversation more boring than the one where everybody agrees (Michel de Montaigne) ;[пол:мужской]

SIVERION

Elischua

Цитата: SIVERION от апреля  5, 2012, 13:49
Elischua, Tjocaje, опечатка,звісно к не перекладе як ц
Тим не менш, Ваша система транслiтерування є якимсь беззастережним об'єктивним мiрилом, що Ви одразу ним овiряєте вартiсть пропонованого латиничного правопису? Якщо так, то що тут роблять понад 100 сторiнок дискусiï? Стандартний мохровий транслiт - i годi бавитись, як то кажуть.
(От упруться люде, бува, не традицiя i все. Я казав, стосовно украïнськоï мови взагалi лише вiртуально можно гадати про традицiю. То є раз. Й традичнiсть iнших слов'янських латинописемних мов аплiкувати на будь-яку традичнiсть украïнськоï мови може треба вкрай обережно, попри те, що й украïнська - теж слов'янська.)
Nu Elck Syn Sin

כִּי-אָז אֶהְפֹּךְ אֶל-עַמִּים, שָׂפָה בְרוּרָה, לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְהוָה, לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד

SIVERION

Еlіschuа,якщо для ц і к-С,це буде один омонімізм,як тоді відрізнити Кой і Цой,Цурило і Курило?такі призвища існують,цвакають(діалектне) і квакають і тд

Elischua

Цитата: SIVERION от апреля  5, 2012, 14:23
Еlіschuа,якщо для ц і к-С,це буде один омонімізм,як тоді відрізнити Кой і Цой,Цурило і Курило?такі призвища існують,цвакають(діалектне) і квакають і тд
У мене є на цей випадок своя пропозицiя для позначення звука [ʦ], тобто "твердого ц", бо для неï таки є прецедент в рамках самоï украïнськоï мови (я не маю на увазi полицею, криницею).
Nu Elck Syn Sin

КАЛЇҐРАФЪ

Будь-який запис звуків. Є лишень уявним відображенням нашого мислення.. Budj-jakyi zapys zvukiw. Je lyshenj ujawnym vidobrazhennjam nashoho myslennja.

Elischua

Цитата: КАЛЇҐРАФЪ от апреля  5, 2012, 14:36
Будь-який запис звуків. Є лишень уявним відображенням нашого мислення.. Budj-jakyi zapys zvukiw. Je lyshenj ujawnym vidobrazhennjam nashoho myslennja.
Як на мене, дещо затьмарене формулювання, але гадаю, що я десь такоïж думки.
Nu Elck Syn Sin

Elischua

Цитата: КАЛЇҐРАФЪ от апреля  5, 2012, 14:43
mozhe C c z cedylem? ni? :)
Хм... Я двоякоï думки. Але припускаю. До речi, ç за походженням є лiгатура cz. У випадку ïï введення це можно буде мати на увазi на випадок незмоги на швидкуруч дiстати ç.
Nu Elck Syn Sin

SIVERION

КАЛЇҐРАФЬ,SІVЕR-Сіверщина,сіверяни,я мешкаю на Сумщині,а ІON як кажуть для понту,щоб було схоже на грецьку форму Сіверян-Сіверіон

КАЛЇҐРАФЪ

Цитата: Elischua от апреля  5, 2012, 14:44
Хм... Я двоякоï думки. Але припускаю. До речi, ç за походженням є лiгатура cz. У випадку ïï введення це можно буде мати на увазi на випадок незмоги на швидкуруч дiстати ç.
А як же слово вокзал? voczal воцал?

Elischua

Цитата: КАЛЇҐРАФЪ от апреля  5, 2012, 15:02
Та введiть уже нарештi єри! Стiльки клопоту враз вирiшиться сам собою  :yes:
Nu Elck Syn Sin

Python

Проблема єрів у латинці погано вирішена. Зазвичай німі голосні пишуться як позиційні варіанти звукових літер (напр., кінцеве e в англійській).
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

КАЛЇҐРАФЪ

Цитата: Elischua от апреля  5, 2012, 15:12
Цитата: КАЛЇҐРАФЪ от апреля  5, 2012, 15:02
Та введiть уже нарештi єри! Стiльки клопоту враз вирiшиться сам собою  :yes:
Та ну нє :))))) я повертаюсь до К к - K k   Ц ц - Ts ts
Tak zrozumilishe obom tshastynam Ewropy... Bo to shosj kupy ne trymajetsja

КАЛЇҐРАФЪ

Python Do retshi moja Oljtshyk skazala stsho ja takyi rozumnyi :))))))  Prjamo jak KO__  nu vy sami znajete :)

Python

Крім того, й кирилиця тих єрів толком не зберегла: один пристосувала як модифікатор м'якості, другий і зовсім загубила. Мені здається, кирилицю й латиницю слід будувати за паралельними схемами, якщо ми взагалі хочемо, щоб латиницею хтось користувався. Отже, для латиниці з єрами/юсами/ятями/ікавізованими голосними слід відродити кирилицю з усим цим добром, ІМНО.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

КАЛЇҐРАФЪ

Elischua

Цитата: Python от апреля  5, 2012, 15:25
Крім того, й кирилиця тих єрів толком не зберегла: один пристосувала як модифікатор м'якості, другий і зовсім загубила. Мені здається, кирилицю й латиницю слід будувати за паралельними схемами, якщо ми взагалі хочемо, щоб латиницею хтось користувався. Отже, для латиниці з єрами/юсами/ятями/ікавізованими голосними слід відродити кирилицю з усим цим добром, ІМНО.
Я лише вiд цього й вiдштовхуюсь.
Nu Elck Syn Sin

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр