Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Кубанская балачка

Автор стэпняк, октября 31, 2011, 14:52

LUTS

Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Pawlo

Цитата: Джереми от января 17, 2014, 12:06
Цитата: Pawlo от января 17, 2014, 10:28
а можете понакидати ссилки на авторів і бажано ще й на твори?
А то я крім Павла Штепи ныкого й не знаю
Не знаю, є вони в інеті чи нема; з козаків - Головатий Антін, Кухаренко Яків, Мова-Лиманський Василь, Вареник, Щербина Федір, Півень, ще один Щербина старокорсунський, Прийма Іван здається (родич Костянтинів), родина Короленків, особливо дочка Євгенія Біла. З іногородніх Жарко Яків, та Канівецький і Сєдін Митрофан - ці два писали тіке діалоги по-українськи. А той новодмитровський Штепа, здається, иногородній. На еміграції гарні спогади писали козаки ж Іванис Василь, екс-прем'єр Ради та Прохода з Уманської. Степан Ерастов теж з козаків. З іногородніх Капельгородський, Дмитро Нитченко, Василь Барка - так вони всі приїхали та й поїхали, писали вже в Україні або в еміграції. Не знаю з кого Гаврило Доброскок, автор п'єси "Козацькі прадіди".
...................................................................................
Лвів'яни! Така чутка, шо в архівах НТШ у Львові зберігається багатий архів кубанського фольклориста Митрофана Дикарьова (Дикарєва), в якому чимало записів казок. Як це можна провірить? Поможіть, пожалуста, бідним та безталанним та недобитим нам!
Величезне дякую!
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

do50

Проблемы интеграции России в ад должны волновать ад, а не Россию

«Россия управляется непосредственно Господом Богом. Иначе невозможно представить, как это государство до сих пор существует», Генерал-фельдмаршал Х. А. Миних
«Россией управлять не сложно, но совершенно бесполезно», Александр II

alant

Цитата: DarkMax2 от января 17, 2014, 11:50
Цитата: LUTS от января 17, 2014, 11:41
Цитата: do50 от января 17, 2014, 11:39
Цитата: DarkMax2 от января 17, 2014, 11:33
В тру-Росії ж немає колядування?
:fp:
а ещё у русских хвосты и копыта и рог один на затылке!

просвещайтесь:
(wiki/ru) Колядование
(wiki/ru) Ходить_со_звездой
І що колядують?  :D Та у вас половина не знає коли те Різдво, зате повчити ісконному православію всі раді  :E:
До речі, у нас колядування, ніби, розквітло в 2000-х і щось знов зійшло нанівець :(
Это колядование? https://www.youtube.com/watch?v=_YSfduzBFtU
Я уж про себя молчу

Джереми

Цитата: DarkMax2 от января 17, 2014, 11:28
Як з Різдвом та Старим Новим роком на Кубані? Які відмінності спостерігаються від росіян та (чи) українців?
Я зовсім не знаю російських традицій і даже лінєйських.Все це знаю, як у нас донедавна було. Перед Різдвом був Святий Вечір, подавали тіке пісне й рибу. Носили вечерю хрещеним батькові-матері, своїм найближчим - кутю тощо. На покуті на сіні ствили кутю, озвр та снопик жита-пшениці. На друге утро розгівлялися, а з передсвіту хлопці рожжествували. З обіда на Різдво починали колядувать і до глибокої ночі. Колядували більше дівчата або дівчата з хлопцями. Самі хлопці не колядуали. Раніше носили звізду, та вже цього не застав. Щедрували та водили Меланку увечері перед ст. Новим годом - дівчата й дівчата з хлопцями. На Меланку перевдягали хлопця, а на Василька - дівчину. Даже справжній плуг тягали. На утро 14.01 хлопці ходили посівать. Я малим тіке не рожжествував, а т у всьму участвував. Вже два года ніхто не приходив ні колядувать, ні щедрувать.. А до 1990 гг. даже вчителі щедрували, правда, більше харамаркали тексти. Вчителі кубановедения нічого про це не знають. Випущена книжка "Православная культура Кубани" приводе тільки російські колядки. Тексти кубанських колядок та щедрівок отуто: http://fam35.ucoz.ru/index/kubanskie_koljadki_i_shhedrivki/0-12
Ех, Самаро, славний город, за Саратів краща!
Полюбив самарську дівку й сам не знаю за що!
Закувала зозуленька та й принесла вістку -
Везу тобі, моя ненько, самарську невістку.

LUTS

Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Pawlo

Цитата: alant от января 17, 2014, 12:31

просвещайтесь:
(wiki/ru) Колядование
І що колядують?  :D Та у вас половина не знає коли те Різдво, зате повчити ісконному православію всі раді  :E:
До речі, у нас колядування, ніби, розквітло в 2000-х і щось знов зійшло нанівець :(
Інститут Зології?
Тоді народились натсупні рядки
"Христос ся рождає
Тварь Божу еволююціонувати примушає"  ;up:
Знай же ты моё решение-

alant

Цитата: Pawlo от января 17, 2014, 12:45

просвещайтесь:
(wiki/ru) Колядование
Інститут Зології?
"Христос ся рождає
Бог - за еволюційний прогресс і ускладнення будови тіла, а сатана - за регрес і спрощення. ;)
Я уж про себя молчу

do50

Цитата: LUTS от января 17, 2014, 12:42
Цитата: do50 от января 17, 2014, 12:17
Цитата: LUTS от января 17, 2014, 12:15
Царь и Бог же.
ваш? :o
Ага, наш...  ;D
о, Боже! я знал, что многое не очень хорошо у вас там складывается, но не до такой же степени!

«Россия управляется непосредственно Господом Богом. Иначе невозможно представить, как это государство до сих пор существует», Генерал-фельдмаршал Х. А. Миних

LUTS

Цитата: do50 от января 17, 2014, 12:54
о, Боже! я знал, что многое не очень хорошо у вас там складывается, но не до такой же степени!
Не юродствуйте. Отрекаетесь от царя-батюшки и соответсвенно от Отечества, так и скажите.

DarkMax2

Цитата: Джереми от января 17, 2014, 12:40
Цитата: DarkMax2 от января 17, 2014, 11:28
Як з Різдвом та Старим Новим роком на Кубані? Які відмінності спостерігаються від росіян та (чи) українців?
Я зовсім не знаю російських традицій і даже лінєйських.Все це знаю, як у нас донедавна було. Перед Різдвом був Святий Вечір, подавали тіке пісне й рибу. Носили вечерю хрещеним батькові-матері, своїм найближчим - кутю тощо. На покуті на сіні ствили кутю, озвр та снопик жита-пшениці. На друге утро розгівлялися, а з передсвіту хлопці рожжествували. З обіда на Різдво починали колядувать і до глибокої ночі. Колядували більше дівчата або дівчата з хлопцями. Самі хлопці не колядуали. Раніше носили звізду, та вже цього не застав. Щедрували та водили Меланку увечері перед ст. Новим годом - дівчата й дівчата з хлопцями. На Меланку перевдягали хлопця, а на Василька - дівчину. Даже справжній плуг тягали. На утро 14.01 хлопці ходили посівать. Я малим тіке не рожжествував, а т у всьму участвував. Вже два года ніхто не приходив ні колядувать, ні щедрувать.. А до 1990 гг. даже вчителі щедрували, правда, більше харамаркали тексти. Вчителі кубановедения нічого про це не знають. Випущена книжка "Православная культура Кубани" приводе тільки російські колядки. Тексти кубанських колядок та щедрівок отуто: http://fam35.ucoz.ru/index/kubanskie_koljadki_i_shhedrivki/0-12
У нас, ніби, теж немає статевих забобонів на щедрування та колядування. В деяких місцинах України є. Наприклад, або тільки дівчата (на Щедрий вечір???), або тільки хлопці (на Святвечір???). Я не вдавався в ці речі. Посівають, звісно, лише хлопці.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

Pawlo

Цитата: alant от января 17, 2014, 12:49
Цитата: Pawlo от января 17, 2014, 12:45

просвещайтесь:
(wiki/ru) Колядование
Інститут Зології?
"Христос ся рождає
Бог - за еволюційний прогресс і ускладнення будови тіла, а сатана - за регрес і спрощення. ;)
Саме так ;up:. куріть Теяра де Шардена  :yes:
Знай же ты моё решение-

do50

Цитата: LUTS от января 17, 2014, 12:59
Отрекаетесь от царя-батюшки и соответсвенно от Отечества, так и скажите.
я ему (Путину) и не присягал :P

alant

Цитата: do50 от января 17, 2014, 14:05
Цитата: LUTS от января 17, 2014, 12:59
Отрекаетесь от царя-батюшки и соответсвенно от Отечества, так и скажите.
я ему (Путину) и не присягал :P
Да-да, я помню это он вам присягал. ;)
Я уж про себя молчу

do50

Цитата: alant от января 17, 2014, 14:08
Да-да, я помню это он вам присягал.
я так вижу, это теперь национальная украинская забава - за Путиным наблюдать, что говорит, что делает... мне он не интересен я не знаю кому он присягал

Джереми

Я б просив панів модераторів усю балачку про Путіна витерти - вона тут ні до чого!

alant

Цитата: do50 от января 17, 2014, 14:23
Цитата: alant от января 17, 2014, 14:08
Да-да, я помню это он вам присягал.
я так вижу, это теперь национальная украинская забава - за Путиным наблюдать, что говорит, что делает... мне он не интересен я не знаю кому он присягал
Российскому народу присягал, надо полагать. А Вы зря не интересуетесь.
Я уж про себя молчу

стэпняк

Уф.    Покы всэ прочытав дужэ втомывся. Багато букв, а ще Путин з Щербыною, та макэдонська; - в голови бэшбармак.

Pawlo

а ярижкою ви таки зря користуэєтесь вона тіки підкресляє подібність баалчки до літературної української і відділяє від російської
Знай же ты моё решение-

Джереми

Чы, бува, й соби пэрэйты на ярыжку?
......................................................
А пан Аксюк  у послидний "Ниве Кубани" дав колядкы й щэдривкы аж начэб мовою, з укрлитэрамы. И "щедривки" по-рос. напысав, бо "щедровки" то хтозна шо. И вси наши, бо нэнаших ныхто нэ знае. То така тыжньова газэтка крайова...Абы щэ на Оксюка пэрэпысався, ото б и гарно було!

Pawlo

Цитата: Джереми от января 18, 2014, 18:19
шоб від моск росіян відділитись? ;D
Знай же ты моё решение-

LUTS

Джереми

Цитата: Pawlo от января 18, 2014, 18:33
Ни й не! Жэб ниц абэтку нову нэ выдумляты.. Позаяк мы чэсни росыяны, то маемо й мусымо маты свий отцэй балак за говирку росязыка и корыстатыса самэ росабэткою быз усяких там выкрутасив.

Pawlo

Цитата: Джереми от января 18, 2014, 18:42
Цитата: Pawlo от января 18, 2014, 18:33
Ни й не! Жэб ниц абэтку нову нэ выдумляты.. Позаяк мы чэсни росыяны, то маемо й мусымо маты свий отцэй балак за говирку росязыка и корыстатыса самэ росабэткою быз усяких там выкрутасив.
вот імєнно а русскоязичние украінци всє должни я счітаю пісать  только так ;)
Знай же ты моё решение-

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр