Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Кубанская балачка

Автор стэпняк, октября 31, 2011, 14:52

стэпняк

Хто зна балачку и нэ мишае ии з мовой, давайтэ обчаца.

стэпняк

Так шо, тэма никого нэ задила? Або всим цикаво тикы скубтись в роздили слов'янски языки на прэдмэт, диалектом руського чи вкраинського е балачка. Я ж прыдлагаю просто обчаца на балачкы бэз хлуду.

DarkMax2

Пропоную встановити українську розкладку клавіатури :) Текст балачкою стане красивішим, якщо його писати українським алфавітом :)
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

Python

А є якісь книжки з балачки для тих, хто хотів би її вивчити?
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

DarkMax2

Цитата: Python от ноября  2, 2011, 14:23
А є якісь книжки з балачки для тих, хто хотів би її вивчити?
Так, азбука :) там такі цікаві слова як, наприклад, йисты, йижа, тощо :)

стэпняк

hodzha

пан Стэпняк, навчытэ нас балакаты по вашому?  :UU:

стэпняк

Из нышнишних Варавва набагато напысав. Ще е "Кубанский говор" Ткаченко тай инши.

стэпняк

Цитата: hodzha от ноября  2, 2011, 15:07
пан Стэпняк, навчытэ нас балакаты по вашому?  :UU:
Приизджайтэ до нас будэмо рады.

DarkMax2

Хм, пано́ве куба́нці, а чому́ у бі́льшості з вас таке́ негати́вне ста́влення до Украї́ни? Якщо́ це не так, то хоті́ли би ви поба́чити Куба́нь у скла́ді Украї́ни? Чому́ ні? Чому́ так? Чи відчува́єте ви є́дність з великоро́сами?

стэпняк

Вжэ отвитив в инший тэми.

А шо до вэлыкоросив, то шо з ных москалив взяты, тай нас воны нэ люблять - клычуть кубаноидами.

hodzha

Цитата: стэпняк от ноября  3, 2011, 12:09
А шо до вэлыкоросив, то шо з ных москалив взяты, тай нас воны нэ люблять - клычуть кубаноидами.
вэлыкоросы - то козакы, що забулы свий рид-племя, видцуралыся и покрипачылыся. якщо нэ покаються, нэ згадають хто воны, чыйых дидив - йим вик воли нэ выдать.  :???

стэпняк

Вэлыкоросы - козакы  :D смишно. Дужэ сылно интэрэсуить з якого пэрэляку? Якшо взяты до уваги яицькых, сэмирэчинскых, сыбирськых и так дали, нэ дужэ воны сэбэ до вэлыкоросив прычисляють, тим бильшэ шо основный кистяк в ных був з донськых козакив.

iopq

вы кажэтэ приизджаты? всэ лица? племя? чыйых? до уваги?
Poirot: Я, кстати, тоже не любитель выпить, хоть и русский.
jvarg: Профессионал? ;)

Oleg Grom

Какая-то бессистемная реализация ятей, закрытого о и и\ы.

стэпняк

Цитата: iopq от ноября  7, 2011, 13:07
вы кажэтэ приизджаты? всэ лица? племя? чыйых? до уваги?
::)

Прыизджаты, плэм'я, до увагы. - Роботу над ошыбкамы зробыв. Шо до  тэмы, я нэ языкознавэць а тэхнар, до рэчи по руськы иноди роблю ти ж ошыбкы (издэржкы двоязычя) особлыво колы швыдко пышу. Так шо прыймить як е нэ докопуетэсь.

hodzha

Цитата: стэпняк от ноября  7, 2011, 12:58
Вэлыкоросы - козакы  :D смишно. Дужэ сылно интэрэсуить з якого пэрэляку? Якшо взяты до уваги яицькых, сэмирэчинскых, сыбирськых и так дали, нэ дужэ воны сэбэ до вэлыкоросив прычисляють, тим бильшэ шо основный кистяк в ных був з донськых козакив.

козакы - цэ люды вильнойи праци, вильнонаймани люды, закрипачэння в багатьох регионах старойи Руси почалося щэ в XVI ст. до появы сучасных донськых козакив, алэ цэ нэ значыть, що люды з цых рэгионив искону булы царськи нэвильныкы. прылюдно называты ся козакамы йим там нэ давалы, алэ про свои вольности з часив старои Руси воны до сього дня памятають, тико шо козакамы сэбэ нэ звыклы называты.

iopq

Якщо користувались би українській кирилицею майже ці помилки не зробили би
Poirot: Я, кстати, тоже не любитель выпить, хоть и русский.
jvarg: Профессионал? ;)

DarkMax2

Цитата: iopq от ноября  7, 2011, 14:49
Але тоді як балачку від мови відрізняти? :)

hodzha

вы про помылкы видносно сучасного стандарту? а якщо сучасный вукрайинськый стандарт то е помылка?  ;)

hodzha

Цитата: DarkMax2 от ноября  7, 2011, 14:51
Але тоді як балачку від мови відрізняти? :)
навищо? он е роздилы википэдии, дэ прысутни статти на килькох алфавитах (двох чы трьох). чому у однойи мовы нэ можэ буты килько варьянтив и стандартив? чому вукрайинська мова нэ можэ запысуватысь росиянкою, латынкою и арабынкою? хай будуть.

Conservator

а чы е якась граматыка кубанськойи балачкы? навуково напысана. шчоб побачыть, чым вона видризняецця вид стэповых говорив украйинськойи?

и чы выкладаецця вона у якыхось вузах, чы е мэтодычни розробкы для йийи выкладання?
Ленін - апо! Ленін - квітя! / Ленін - сонце у зеніті! / Ленін - Партії отиць! / Ленін - буржуям кониць! / Ленін - Карла Маркса син, / їх нам дав Єрусалим!
(Павло Чучка)

"Тильки мы помыслылы, абыхом ку вере наськой истинной ботяна повернуты, яко обачылы в сьроде обитанья оных птыц вас – попов папэжских. И що ж тэпэр маемо? Горэ, бида, огорченье! Ибо крычаты сталы тыя птыцы святодавныя: «Аллах акбар!», од вас одступовавшы. Що вы там робылы?" (Сяргей Балахонаў)

стэпняк

Я бильшэ говорыв про тэ шо козакы жылы нэ в цэнтри Росии-Вэлыкросии а по краях почынаючы вид тэритории Билоруси и до Чукоткы. Тому й вэликоросы нэ мают до козакив ниякого видношэння.

DarkMax2

hodzha

Цитата: стэпняк от ноября  7, 2011, 15:02
Я бильшэ говорыв про тэ шо козакы жылы нэ в цэнтри Росии-Вэлыкросии а по краях почынаючы вид тэритории Билоруси и до Чукоткы. Тому й вэликоросы нэ мают до козакив ниякого видношэння.

нэ знаю. у мэнэ зовсим инша информация, що ци люды жылы и працювалы всюды. на крайи воны сталы выйизжаты тоди колы биля царив стало жыты нэбэзпэчно для жыття и здоровия. згадайтэ напр. якый погром вчыныв Иван Гризный у вэлыкому гради Новгороди або як Пэтро Пэршый з людэй знущався, такым людям и справжним козакам з дида-прадида було нэ по дорози.  :???

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр