Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Об изучении украинского языка

Автор Dana, января 3, 2014, 23:46

Lodur

Цитата: LUTS от января  7, 2014, 01:55У мові Елішви стільки львівського, скільки й харківського.
Вiн написав, що Макс пише кальками з росiйської, а це вочевидь не так. Звiдки в нього взялося таке враження, як ви мiркуєте?
8-й Девственник Лингвофорума

If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is: infinite. (W. Blake)
Какая потребителю разница, какой продукт лучше не работает?.. (Awwal12)

alant

Цитата: Pawlo от января  7, 2014, 01:43
Цитата: Dana от января  7, 2014, 01:40
Якщо в вас в Харкові немає з ким балакати українською, то що ж робити мені? :'(
не знаю як в харкові а в Києві і в Полтаві багато російськомовних може перейти на укр якщо нею звернуться
В мене по різному буває, Від настрою залежить, а ще від української мови співрозмовника, якщо вона, дуже правильна, або западенська, скоріше перейду на українську, ніж коли це суржик, або навколокиївський діалект.
Я уж про себя молчу

Elischua

Цитата: Lodur от января  7, 2014, 01:32
Offtop
Цитата: Elischua от января  6, 2014, 22:27Стоит почитать, как пишет Лодур и Даркмакс, там прозрачно видно, как подставлены с русского слова в украинский - и вот это вот называется украинским.
Щось мене сумнiв взяв: а чи був пан Elischua хоч раз схiднiше Львова i чи чув, як люди розмовляють.
Ваши выснѡвъкы.
За себе казати не буду: я українською в життi майже не користувався, та й мешкаю зараз далеченько. Але в Макса, якраз, з мовою все гаразд на вiдмину вiд мене. На мою думку. Вона в нього майже саме така, яку я чув з дитинства.[/off]
Вѡ Львовѣ на Ваш поглѧд ис українськоѭ не вьсе гаразд?
Nu Elck Syn Sin

Þese ben also þy fyve inwyttys: Wyl, Resoun, Mynd, Ymaginacioun, and Thoght.

כִּי-אָז אֶהְפֹּךְ אֶל-עַמִּים, שָׂפָה בְרוּרָה, לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְהוָה, לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד

engelseziekte

Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:59Русинам власну білохорватську мову і не морочте голову східнякам :)
Ніхто не пропонує вам говорити по-нашому. У вас все одно не вийде ;D

alant

Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:51
Цитата: LUTS от января  7, 2014, 01:49
Offtop
Цитата: Elischua от января  6, 2014, 22:27Стоит почитать, как пишет Лодур и Даркмакс, там прозрачно видно, как подставлены с русского слова в украинский - и вот это вот называется украинским.
Щось мене сумнiв взяв: а чи був пан Elischua хоч раз схiднiше Львова i чи чув, як люди розмовляють. За себе казати не буду: я українською в життi майже не користувався, та й мешкаю зараз далеченько. Але в Макса, якраз, з мовою все гаразд на вiдмину вiд мене. На мою думку. Вона в нього майже саме така, яку я чув з дитинства.
До чого тут Львів? Звикли пхати його куди треба й не треба, якщо десь щось незрозуміло.
Львів - то символ, полюс політичного та культурного глобуса України, як і Донбас.
;up:На правильному глобусі України, має бути західний і східний полюс, замість північного і південного.
Я уж про себя молчу

LUTS

Цитата: Pawlo от января  7, 2014, 01:36
ваш варіант з цієї тчоки зору є дуже надмірним.
а деякі речі я б реалізував інакш. мені здаєтьс ящо, наприклад, краще дозволити поліщуку чи закарпатцю писати сук або кунь ніж насилувати носіїв всіх інших говірок де ікавізм зайшов до кінця омегами чи ще яикмсь специфічними значками
Поліщукам вже все одно.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Lodur

Цитата: Elischua от января  7, 2014, 02:02Вѡ Львовѣ на Ваш поглѧд ис українськоѭ не вьсе гаразд?
А менi звiдки знати?
8-й Девственник Лингвофорума

If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is: infinite. (W. Blake)
Какая потребителю разница, какой продукт лучше не работает?.. (Awwal12)

Elischua

Nu Elck Syn Sin

כִּי-אָז אֶהְפֹּךְ אֶל-עַמִּים, שָׂפָה בְרוּרָה, לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם יְהוָה, לְעָבְדוֹ שְׁכֶם אֶחָד

Pawlo

Цитата: LUTS от января  7, 2014, 01:55
Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:51
Львів - то символ, полюс політичного та культурного глобуса України, як і Донбас.
У мові Елішви стільки львівського, скільки й харківського.
він об'єднає проти себе і мертвих і живих і ненароджених і норматисвістів і проєктантів ;D
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

LUTS

Цитата: Lodur от января  7, 2014, 02:00
Цитата: LUTS от января  7, 2014, 01:55У мові Елішви стільки львівського, скільки й харківського.
Вiн написав, що Макс пише кальками з росiйської, а це вочевидь не так. Звiдки в нього взялося таке враження, як ви мiркуєте?
Не знаю. Нічого особливого в мові Макса не бачу.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Dana

Homo homini cattulus est

Хто не знає про добро, той завжди буде злим,
Хто забув свою мову, той прокинеться німим,
Хто завжди був рабом, той залишиться ніким,
Все почалося з нічого і закінчиться нічим...

Elischua

Цитата: LUTS от января  7, 2014, 01:49
Offtop
Щось мене сумнiв взяв: а чи був пан Elischua хоч раз схiднiше Львова i чи чув, як люди розмовляють.
До чого тут Львів? Звикли пхати його куди треба й не треба, якщо десь щось незрозуміло.
+
Nu Elck Syn Sin

DarkMax2

Ой, стільки уваги до моєї персони.
Тоді ось вам мій текст для аналізу:
ЦитироватьХочеться поділитися з усіма своїм захватом, адже не кожен день доводиться бачити гідну вітчизняну кінострічку. Добре кіно на теренах СНД, взагалі, рідкість. І якщо російський кінематограф вже встиг «вистрілити» кількома якісними фільмами, то для українського комерційного кіно це тільки перша ластівка.
Цей фільм я не чекав – я навіть не знав про його існування. Лише тиждень тому я побачив його ролик серед реклами у кінотеатрі. І одразу ж я твердо вирішив піти на нього, хоч і мав значний скепсис щодо пострадянського кіно. Цей трейлер мене зачепив! Щось у ньому було... англійського. Так, він був просякнутий британською школою: ракурси, дії, ситуації, навіть кольорова гама! Проте від цього не виглядав відірваним від реалій українського побуту: наша сявота, наші ломбарди і трохи західної витонченості для рибки, що побільше. Як на мене, автори вчасно взялися за фільм: Захід вже прийшов на українську землю, але і сліди буремних 90-тих ще присутні у наших душах.
І ось настало 19 вересня. Я зі своєю подругою пішов до кінотеатру. Так сталося, що ми запізнилися на сеанс на 3-4 хвилини. Зазвичай, ще можна придбати квитки та потрапити на фільм, але цього разу нас чекала неприємна новина: сеанс не відбувся, бо не було куплено жодного білету! Отакої! В Україні не дивляться українського кіно. Я можу це зрозуміти. Після ганебної «Штольні» та свідомого середнячка «Той, що пройшов вогонь», немає надії побачити якісну українську стрічку. Але раз у рік і палиця стріляє. І буде дуже прикро, якщо ми самі поховаємо наш кінематограф своєю байдужістю.
Я таки потрапив на сеанс, але сам один і ближче до ночі. Що я можу розповісти про фільм не вдаючись в розкриття сюжету? До самого кінця стрічки мене не полишало враження, що я дивлюся добре, якісне британське кіно на кшталт «Трансу», хоч і без філософської думки типу «голіть, дівчата, кицьку». Також у фільмі немає сюжетної лінії кохання, яку вдало заміняє братерська любов головних героїв. «Прості» хлопці у зовсім не простих ситуаціях. Зовсім непростих, і не тільки вони, адже сюжет фільму є низкою взаємопов'язаних історій різних заінтересованих осіб, об'єднаних бажанням легких грошей. Я недарма пригадав вище фільм «Транс», адже для повного розуміння такого багатогранного фільму одного перегляду явно буде замало. Особисто я маю намір відвідати кінотеатр на вихідних ще раз і проголосувати гривнею за добрі фільми. Незважаючи на свою складність, сюжет, як мені здається, не провисає аж до кінця фільму, де таки засвітилася одна deus ex machina, що не дуже вплинуло на логіку подій. Це не рахуючи чисельні щасливі та не дуже випадки, властиві кримінальним комедіям. Кіно не відволікає нас дешевою еротикою (хіба що є одна сцена у стрипбарі на початку), динамічне, достатньо жорстоке за кількістю смертей та крові на екрані (зауважте: при цьому у фільмі майже немає прохідних безіменних персонажів). А наше око радують колоритні за зовнішністю та характером люди-архетипами: брутальний механік, тупенькі гопники, що несуть почесні комедійні функції, хитрий та елегантний власник ломбарду, владний олігарх тощо.
Стрічка для мене промайнула на одному подиху і не залишила по собі у моєму розумі зауважень. Може це дійсно шедевр, а може я просто втомився і хочу спати у таку пізню годину. Сподіваюся, Вам «Ломбард» сподобається як і мені.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

DarkMax2

LUTS

Python

Цитата: Pawlo от января  7, 2014, 01:36мені здаєтьс ящо, наприклад, краще дозволити поліщуку чи закарпатцю писати сук або кунь ніж насилувати носіїв всіх інших говірок де ікавізм зайшов до кінця омегами чи ще яикмсь специфічними значками
Омега — може, й перебір. Але якщо використовувати літери максимовичівки (сôк, кôнь), написане легше зрозуміти правильно, навіть не знаючи ні максимовичівки, ні того діалекту, ніж при приблизній фонетичній передачі.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Pawlo

Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:59
Русинам власну білохорватську мову і не морочте голову східнякам :)
я краще поморочусь. ну прийнаймні поки мине пвоернмо Кубань і східну Слбожанщину :)
До речі оце принамні це страшне слово я ніколи не міг вивчития к воно парвильно пишеться і вимволяється
Знай же ты моё решение-

Elischua

Цитата: Lodur от января  7, 2014, 01:53
Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:47На мою гадку" - доволі стандартно.
А я чомусь думав, що стандартно "на мiй здогад", а слова "гадка" взагалi нiколи не чув (хоч, звичайно, зрозумiв).

Отсє ѥ головьнє.
Nu Elck Syn Sin

DarkMax2

Цитата: Pawlo от января  7, 2014, 02:11
До речі оце принамні це страшне слово я ніколи не міг вивчития к воно парвильно пишеться і вимволяється
Яке???

alant

Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 02:09
Ой, стільки уваги до моєї персони.
Тоді ось вам мій текст для аналізу:
Дійсно, трохи схожа на кальку з російської. Як на погляд нефахівця.
Я уж про себя молчу

Pawlo

Цитата: engelseziekte от января  7, 2014, 02:03
Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 01:59Русинам власну білохорватську мову і не морочте голову східнякам :)
Ніхто не пропонує вам говорити по-нашому. У вас все одно не вийде ;D
я переживаю щоб хоч у вас самих виходило особливо в містах
Знай же ты моё решение-

Pawlo

Цитата: LUTS от января  7, 2014, 02:04
Цитата: Pawlo от января  7, 2014, 01:36
ваш варіант з цієї тчоки зору є дуже надмірним.
а деякі речі я б реалізував інакш. мені здаєтьс ящо, наприклад, краще дозволити поліщуку чи закарпатцю писати сук або кунь ніж насилувати носіїв всіх інших говірок де ікавізм зайшов до кінця омегами чи ще яикмсь специфічними значками
Поліщукам вже все одно.
да якось вони так занепали швидко іняк себе не проявивши. аж дивно бо дуже своєрідний етнос
Знай же ты моё решение-

alant

Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 02:12
Яке???
Принаймі, напевно.
Я уж про себя молчу

DarkMax2

Цитата: alant от января  7, 2014, 02:15
Цитата: DarkMax2 от января  7, 2014, 02:12
Яке???
Приинаймі, напевно.
Прина́́ймні? Дивина!

Pawlo

[
Цитата: Elischua от января  7, 2014, 02:02Вѡ Львовѣ

ЦитироватьРоздёнуть, роззують, ще й писок наб'ють,
Тількô вô Львовѣ.
Перепрошую не зміг стримтаись
:green:
Знай же ты моё решение-

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр