Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Кубанская балачка

Автор стэпняк, октября 31, 2011, 14:52

Джереми

Цитата: Вадько от ноября 23, 2013, 13:09
А шо це вы пэрэименувалысь?
Здорово. здорово! А пишу ж - була викинула якась превража личина мене з форуму геть, як цуценя. Прийшлось друге псевдо вибирать. Рудий Ярема або ж Джереми - це герой псевдоанглицьких баляд отого пана Алмаса.
Ех, Самаро, славний город, за Саратів краща!
Полюбив самарську дівку й сам не знаю за що!
Закувала зозуленька та й принесла вістку -
Везу тобі, моя ненько, самарську невістку.

Вадько

А. понял. Баляд тих я ны чытыв, та чув шо був Ярэма справжний казак! Нажаль тилькы вин сам сэбэ вбыв.

http://youtu.be/MS91knuzoOA

Лучче б о то вин як другий казачура у басурман штилял... за норьского хлопця Андрия Бривка я кажу.
:)

Джереми

Цитата: Вадько от ноября 24, 2013, 10:46
А. понял. Баляд тих я ны чытыв, та чув шо був Ярэма справжний казак! Нажаль тилькы вин сам сэбэ вбыв.

http://youtu.be/MS91knuzoOA

за норьского хлопця Андрия Бривка я кажу.
за якого. за якого?

Вадько

Джереми

Ніхт ферштейн! З усіх людей. шо Ви перечислили. тіке Селігера знаю. І той дуже мокрий та слизький

Вадько

Годи вжэ вам тормозить, пан Алмас! За Ярему Рудого була промовка - чи вы бачылы по моей ссылкы як вин спивае?

А слизкый то ны селигер, то горлум шо по плавнях вештаэця - учора тилькы в Курчанкы знов ёго бачылы, падлюку.

До речи, за басурманив. Чи вы чулы шо голова Дагестану сказав за Кубаньскый гимн? Трэба, кажэ, выстромыть с него слова "на врага на басурманина мы пойдем на смертный бой - бо це гыдота; выцмыкнуть та й всэ1  >( Та бисова ж ты нывира - хиба ж ты пушкин, таке казать?1 Дэ ты - и дэ той Кость Образцов, шо гимн пысав? Бисовы голомшывци - хоч шось бы йим та одризать... Шо вы за все це думаете?

стэпняк

Прывит Вадько. Давно тэбэ нэ було. Дэ пропадав?

Джереми

Ото ж бо й є! А якби кубанський гимн перевели на нормальний кубанський язик. то грецців би хоч би один празидент хоч би одного -стану прислухався до того. об чім там співається! Це я Вам точно кажу. як половиною -станець. Мої дві тітки колись давно їздили у Грозний і їх там ніхто не понімав. шо вони між собою балакали. А черкеси наші - старіші - поймуть! Слухав я. слухав. шо вони часто "читиба" кажуть. У одної грамотної дамочки питаю:"А шо воно по-вашому "читиба" значе?" А вона й каже. шо це " вираженіє удівленія" і шо це не адигейське. а. мабуть. турецьке. А я й думаю:"ЧитибА... чи ти бА... чи ти бачиш!" Он ви у яких турків його перейняли! А тому панові президентові Дагестану совітував би не займать  чужого гімна, а більше інтересуваться своїм! Ми ж не лізимо щитати. сіке там ісламських "університетів" через аул наодкривали і за які гроші силу народу шогода у Мекку на самольотах возять. і не вказували нікому там. шо "ай-яй-яй" так на старости літ Расула Гамзатова затюкувать та в гроб заганять. бо світ великий більше з його ласки за Дагестан почув. а не через муллів та ефендів.

Вадько

Цитата: стэпняк от ноября 24, 2013, 19:55
Прывит Вадько. Давно тэбэ нэ було. Дэ пропадав?

Здоров був, Андрий.

Та ниде, так ото, скирдовал. Робил, донкы в Кубанця Юры шапку шыв,  унуку нянчыв.

Сёгодни от батька Кондрата помынав, ривного ёму шляху до казацького раю.

dragun97yu

Offtop
Не буду позориться своим знанием украинского
А почему для записи используются русские принципы орфографии, а не украинские? По-украински даже как-то привычнее...
Скопка - это маленькая скопа.

Dy_što_ty_havoryš

Offtop
Цитата: dragun97yu от ноября 24, 2013, 20:35
Offtop
А почему для записи используются русские принципы орфографии, а не украинские? По-украински даже как-то привычнее...

у меня тут знакомого в вк забанили в группе "Кубанская балачка", по-видимому, за украинизм  :tss: Табуированная тема.
Под синим небом белорусским Познал я радость и беду. Я — белорус, а значит — русский, Таким и в небо я уйду.

Вадько

Цитата: Джереми от ноября 24, 2013, 20:13
Ото ж бо й є! А якби кубанський гимн перевели на нормальний кубанський язик. то грецців би хоч би один празидент хоч би одного -стану прислухався до того. об чім там співається! Це я Вам точно кажу. як половиною -станець. Мої дві тітки колись давно їздили у Грозний і їх там ніхто не понімав. шо вони між собою балакали. А черкеси наші - старіші - поймуть! Слухав я. слухав. шо вони часто "читиба" кажуть. У одної грамотної дамочки питаю:"А шо воно по-вашому "читиба" значе?" А вона й каже. шо це " вираженіє удівленія" і шо це не адигейське. а. мабуть. турецьке. А я й думаю:"ЧитибА... чи ти бА... чи ти бачиш!" Он ви у яких турків його перейняли! А тому панові президентові Дагестану совітував би не займать  чужого гімна, а більше інтересуваться своїм! Ми ж не лізимо щитати. сіке там ісламських "університетів" через аул наодкривали і за які гроші силу народу шогода у Мекку на самольотах возять. і не вказували нікому там. шо "ай-яй-яй" так на старости літ Расула Гамзатова затюкувать та в гроб заганять. бо світ великий більше з його ласки за Дагестан почув. а не через муллів та ефендів.

Я тилькы ЗА шоб "Ты, Кубань" пэрэкласть. Хай будэ два варианта!

Та багато кому в нас це ны понравыця, хари ото попосворочують та засквочуть: "Где мы живём, в Рассии или нет? Опять эти кубаноиды за своё..." Була ж колысь балачкова програма на краевом ТВ, и дэ вона зараз?  В курс Кубановедения тилькы шо астрономию ще ны впихнулы.

"Чи ти ба / ти ба" це махровый тюркизм!  :D Отаки мы кубанци-чорноморци рэпаны турки!

dragun97yu

Цитата: Dy_što_ty_havoryš от ноября 24, 2013, 20:37
Offtop
Offtop

у меня тут знакомого в вк забанили в группе "Кубанская балачка", по-видимому, за украинизм  :tss: Табуированная тема.

Offtop
Ну не по-белорусски же!?
Просто для меня балачка, написанная принципами русской орфографии выглядит как творения языковедов времён Империи...

Вадько

Offtop

:yes: Лучче шо б ны руськи, ны украинскы а свои, кубанськы воны булы б, прынципы ти. Та мы доси ны те шо за орфографию - за абетку балачкову домовыкаця ны можем  :uzhos:

LUTS

Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Джереми

Це Ви до кого?
.....................................
А кого саме "забанили" у цій темі?

Вадько

Цитата: dragun97yu от ноября 24, 2013, 20:43
Offtop
Offtop

Offtop
Ну не по-белорусски же!?
Просто для меня балачка, написанная принципами русской орфографии выглядит как творения языковедов времён Империи...

Вот во времена-то Империи как раз Канивецкий тот же, чистокровный кубанец, для передачи балачки внутри русского текста пользовался украинской орфографией, близкой к современной.

Вадько

Цитата: LUTS от ноября 24, 2013, 20:45
Цитата: Вадько от ноября 24, 2013, 20:44

:yes: Лучче шо б ны руськи, ны украинскы а свои
Багато таких?

Заетэ ж универсальный кубанськый отвит: маем трохы для сэбэ  ;) И в кожного свои ж прынципы ти

dragun97yu

Цитата: Вадько от ноября 24, 2013, 20:46
Цитата: dragun97yu от ноября 24, 2013, 20:43
Offtop
Offtop

Offtop
Ну не по-белорусски же!?

Вот во времена-то Империи как раз Канивецкий тот же, чистокровный кубанец, для передачи балачки внутри русского текста пользовался украинской орфографией, близкой к современной.

Я не о языковедах-кубанцах.

Джереми

Канівецький не "чистокровний" кубанець. Здається. він у Керчі родився. Ну оповідання його - клас! "Хто тобі. Лемішко. дозволив кулики зривать і желізом хату перекривать?" ..... Хто вам разрішил новий язик прідумивать та й ищо новий алфавіт?.... А хто таму вапще пазволил украинскими буквами писать?! Як командували нами пришелепкуваті городові. так все й осталось!

Вадько

Offtop
Offtop

Дывлюсь як мене у той группе VK за Казакию ны забанили доси.  :-\

Ярэма, ты б зарэгився та поучив там хлопцев балакать трохы. 

Вадько

Цитата: Джереми от ноября 24, 2013, 21:06
Канівецький не "чистокровний" кубанець. Здається. він у Керчі родився. Ну оповідання його - клас! "Хто тобі. Лемішко. дозволив кулики зривать і желізом хату перекривать?" ..... Хто вам разрішил новий язик прідумивать та й ищо новий алфавіт?.... А хто таму вапще пазволил украинскими буквами писать?! Як командували нами пришелепкуваті городові. так все й осталось!

Мало дэ хто родывся. Вин казак и нащадок казачий. А те шо командують "пришелепкуваті городові" так воно й е. А мы з вамы, пан Алмас, всэ зализом хату кроемо. Нам кажуть: кройте па-русски/по-украiнськи - нет же ж, нам трэба по кубанськи!  :)

Джереми

Хай їдуть у Бриньковку або Гривенну або ще у якусь глибинку на белебень і балакають собі на добре здоров'я. балакають!  а так одне тіке скажу - Шо зроблено в ....ні . не перекуєш і в кузні.
Тут хтось про "Кубановедение" заїкнувся. Ну. то онекдот з одного слова. шо не хочу й згадувать про ту затію. Одне ж таки скажу - нема луччого способу навчить нашіх дітей не любить Кубань. як увести в школьну програму оте "кубаноневедение".

Dy_što_ty_havoryš

Цитата: Джереми от ноября 24, 2013, 21:22
Хай їдуть у Бриньковку або Гривенну або ще у якусь глибинку на белебень і балакають собі на добре здоров'я. балакають!  а так одне тіке скажу - Шо зроблено в ....ні . не перекуєш і в кузні.
Тут хтось про "Кубановедение" заїкнувся. Ну. то онекдот з одного слова. шо не хочу й згадувать про ту затію. Одне ж таки скажу - нема луччого способу навчить нашіх дітей не любить Кубань. як увести в школьну програму оте "кубаноневедение".

чё вы хамите-то
Под синим небом белорусским Познал я радость и беду. Я — белорус, а значит — русский, Таким и в небо я уйду.

Джереми

Цитата: Dy_što_ty_havoryš от ноября 24, 2013, 21:25
чё вы хамите-то
Ви про шо? Мо'. слово "гузно" Вам недовподоби? Так воно не є хамським. в укр. мові це літературне слово. тіке шо згрубіле. І я його цілком не виклав.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр