Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Большой украинско-русский словарь

Автор I. G., января 17, 2008, 20:42

I. G.

Не подскажете, где можно скачать большой украинско-русский словарь (желательно электронный). Словарь под Lingvo почему-то категорически отказывается работать.  :(
Буду благодарна за помощь!
...И мимимишечных круглышек,
Что безусловно хороши,
Но очень вредны для души.

I. G.

Спасибо!
На этот ресурс как раз на днях как-то вышла сама, сейчас качаю потихонечку. Пока этимологические...
...И мимимишечных круглышек,
Что безусловно хороши,
Но очень вредны для души.

Nekto

Я извиняюсь, а большие онлайн-словари украинского в Сети не появлялись?

vitaly1

Цитата: I. G. от января 24, 2008, 18:46
Спасибо!
На этот ресурс как раз на днях как-то вышла сама, сейчас качаю потихонечку. Пока этимологические...
Прошу :) Там можна знайти у багато іншого, фактично це найповніше в Мережі зібрання укр. словників та інших мовних матеріалів.
Цитата: Nekto от января 24, 2008, 19:08
Я извиняюсь, а большие онлайн-словари украинского в Сети не появлялись?
Дивлячись, що саме Вам треба. Раджу зазирнути до КУМа на медслінгері, рекламу див. вище ;). В онлайні з найбільших:
slovnyk.net
lcorp.ulif.org.ua/dictua?class=view
r2u.org.ua
rosukrdic.iatp.org.ua

vitaly1

Цитата: I. G. от января 17, 2008, 20:42
Словарь под Lingvo почему-то категорически отказывается работать.  :(
До речі, а що у Вас за проблема з Лінгво? Як правило, цей словник працює нормально. Чи Вас не задовольняє якість перекладу?

O

«Lingvo» має дуже чудові словники. Коли щось не зрозуміло в українсько-російському, вельми допомагає тлумачний.
gdy padła granica, pękły więzień bramy,
w ten dzień wyzwolenia: siedemnasty września

Nekto

Цитата: vitaly1 от января 24, 2008, 21:07
В онлайні з найбільших:
slovnyk.net
lcorp.ulif.org.ua/dictua?class=view
r2u.org.ua
rosukrdic.iatp.org.ua
:= ВЕЛИКЕ ВАМ СПАСИБІ!!!
А етимологічні онлайн часом не з'явилися?

vitaly1

Цитата: O от января 24, 2008, 21:42
«Lingvo» має дуже чудові словники. Коли щось не зрозуміло в українсько-російському, вельми допомагає тлумачний.
Раджу використовувати виправлену версію тлумачного - http://community.livejournal.com/ua_mova/417754.html

Цитата: Nekto от января 25, 2008, 14:21
:= ВЕЛИКЕ ВАМ СПАСИБІ!!!
А етимологічні онлайн часом не з'явилися?
Прошу :) Онлайн - немає. В КУМі є в форматі дежавю кілька етимол. словників. Ще є частина томів "Этимологического словаря славянских языков". Под ред. О. Н. Трубачева (десь 15 за 30 чи біля того). Але то вже не в КУМа, а на форумі руборду - http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=93&bm=1&topic=0049#1

ou77

vitaly1, можете написати які томи є на руборді? бо так просто туди не пускає, просить зареєструватися, а багато томів у мене і так є....

Хочу похвастатися, недавно мені подарували "Словник Української мови XVIст. - першої половини XVIІст." перші 13ть томів:)

vitaly1

Цитата: ou77 от января 30, 2008, 16:58
vitaly1, можете написати які томи є на руборді? бо так просто туди не пускає, просить зареєструватися, а багато томів у мене і так є....

Трубачова? 1-10, 12, 27, 30

Цитата: ou77 от января 30, 2008, 16:58Хочу похвастатися, недавно мені подарували "Словник Української мови XVIст. - першої половини XVIІст." перші 13ть томів:)

А відсканувати? ;)

ou77

Цитата: vitaly1 от января 30, 2008, 17:26
Цитата: ou77 от января 30, 2008, 16:58

Трубачова? 1-10, 12, 27, 30

Так Трубачова, а в мене 1-10 та 12-20, 27ий та 30 було би цікаво, прийдеться реєструватися:(

Цитата: vitaly1 от января 30, 2008, 17:26

Цитата: ou77 от января 30, 2008, 16:58Хочу похвастатися, недавно мені подарували "Словник Української мови XVIст. - першої половини XVIІст." перші 13ть томів:)

А відсканувати? ;)
Застрелюся (13томів!!! хоча і тонких), а ще зупиняє копірайт, тим більше подарувала одна з авторів... Треба спитатися може вони викладуть самі....

vitaly1

Цитата: ou77 от января 30, 2008, 17:36
Так Трубачова, а в мене 1-10 та 12-20, 27ий та 30 було би цікаво, прийдеться реєструватися:(

:) Можливо ще щось цікаве для себе знайдете в тому топіку. Ще на //infanata.org зазирніть, там теж словники пробігають часом.

Цитата: ou77 от января 30, 2008, 16:58Застрелюся (13томів!!! хоча і тонких), а ще зупиняє копірайт, тим більше подарувала одна з авторів... Треба спитатися може вони викладуть самі....

Розумію. От якби вони виклали, було би чудово! Дайте знати, будь ласка, як щось з'ясуєте.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр