Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Спілкуймося українською!

Автор Dimitrius, июля 25, 2004, 12:56

Dimitrius

Всіх бажаючих спілкуватися українською мовою запрошую!

Станислав Секирин

Взагалі на цьому форумі нашій мові цілий розділ присвячено... Хіба не було б доречно зробити невеличку "спілкувальню" саме там? Втім, радий Вас вітати!
Qusqu llaqtaqa kay pachap uma llaqtanmi.

Dimitrius

Не має значення розміщення цієї гілки.
Нехай адмін розсудить, де вона має бути. Для мене головне-це спілкування рідною мовою, бо, на жаль, не дуже часто можна почути її в моєму місті.

:(

Digamma

До речі, Дмитре, якщо ви хотіли заохотити читача, закликати його спілкуватися, то найдоречнішою (як на мене) була би форма "спілкуймося".
"Я родился на корабле, но куда он плыл и откуда никто не помнит..."

Dimitrius

Так, ви маєте рацію, шановна Дігаммо!
Розпочавши цю гілку, я тілки потім помітив, що доречніше було б використати спонукальну форму.

Dimitrius

Якби ще б знати, як можна відредагувати тему... :_1_17

Hopeful

Цитата: DimitriusВсіх бажаючих спілкуватися українською мовою запрошую!

Рада вітати на "рідній гілці"!:)
Спілкуймося українською! Згодна, що хотілося б навкруги чути більше рідної мови! Та й взагалі - більше чистої рідної мови...

Думаю, Станіслав має рацію. Може, створимо на цій гілці таку собі невеличку "спілкувальню-гутірочку"?  :roll:
Сонце є, навіть якщо небо й затягнуте.

andrewsiak

ну так... було б про що спiлкуватися, а то здебiльшого це Е самi лише намiри!
той ще ся не вродив, щоб усім догодив.

RawonaM

Цитата: andrewsiakну так... було б про що спiлкуватися, а то здебiльшого це Е самi лише намiри!
Я почну. А хто зараз президент України? :_1_12

Hopeful

Цитата: rawonam
Цитата: andrewsiakну так... було б про що спiлкуватися, а то здебiльшого це є самi лише намiри!
Я почну. А хто зараз президент України? :_1_12

Ну-ну... як нема про що більше, то хоча б і про Президента. До речі, стає все актуальніше. :roll:
Зараз Президентом України (вже другий термін поспіль) є Леонід Данилович Кучма. А 31 жовтня 2004 року - вибори нового (сподіваюся! :) ) Президента України.

RawonaM

Цитата: HopefulЗараз Президентом України (вже другий термін поспіль) є Леонід Данилович Кучма. А 31 жовтня 2004 року - вибори нового (сподіваюся!  ) Президента України.
Досі Кучма?? Десять років тому я уїхав,  Кучма, здається, був, та зараз Кучма? Чи ще Кравчук був... Я вже не пам'ятаю... Але я ім'я Кучми в політиці чув... Це точно. :_1_12

П.С. Дякую за виправлення. А чому ви пишите "Президент" з заголовної літери? :_1_178)

Hopeful

Цитата: rawonamДосі Кучма?? Десять років тому я уїхав,  Кучма, здається, був, та зараз Кучма? Чи ще Кравчук був...

Так, досі... Вони ж по п'ять сидять, то якраз 10 років тому він "став до керма влади".

Цитата: rawonamП.С. Дякую за виправлення. А чому ви пишите "Президент" з заголовної літери? :_1_178)

Пишеться з великої, бо він у нас один-єдиний такий...
У Конституції так записано. 8-)

RawonaM

Цитата: HopefulПишеться з великої, бо він у нас один-єдиний такий...
Ага... значить "Кучма" пишемо з великої, бо він теж єдиний такий... :mrgreen:

Цитата: HopefulУ Конституції так записано.
Яка нахабність... це ж просто назва поста.

Hopeful

Цитата: HopefulПишеться з великої, бо він у нас один-єдиний такий...
Ага... значить "Кучма" пишемо з великої, бо він теж єдиний такий... :mrgreen:

Авжеж. Я і це також мала на увазі. :wink:

Цитата: HopefulУ Конституції так записано.
Яка нахабність... це ж просто назва поста.

Не полінувалася, пішла взяла Конституцію, щоб перевірити. Так і є.
І не лише Президент, але й Прем'єр-міністр і Перший віце-прем'єр-міністр...
Вони ж усі єдині в своєму роді. ;--)

Digamma

Цитата: rawonamЯ почну. А хто зараз президент України? :_1_12
Тобі чесно сказати? Тоді слухай: пі-і-і-і-і {видалено цензурою}

RawonaM

Цитата: HopefulНе полінувалася, пішла взяла Конституцію, щоб перевірити. Так і є.
І не лише Президент, але й Прем'єр-міністр і Перший віце-прем'єр-міністр...
Вони ж усі єдині в своєму роді.
То я, мабуть, не зрозумів добре... Я подумав, що те, що це слово треба писати с великої літери, написано в Конституції... :_1_12

Цитата: DigammaТобі чесно сказати? Тоді слухай: пі-і-і-і-і {видалено цензурою}
Треба шанувати свого Президента! 8)

Hopeful

Цитата: rawonamЯ подумав, що те, що це слово треба писати з великої літери, написано в Конституції... :_1_12

:D Ви справді неправильно зрозуміли. Але було б не дивно, навіть якби так і було!

Ай-яй-яй! Видалено модератором? :wink:

Digamma

На пошану треба заслужити.

andrewsiak

Цитата: Digamma
Та де! Йому то байдуже, щоб не сказати фiолетово. Равонаме, зайди на //kuchmizm.info -почитай трохи чи Е кого шанувати...
той ще ся не вродив, щоб усім догодив.

RawonaM

Цитата: andrewsiakТа де! Йому то байдуже, щоб не сказати фiолетово. Равонаме, зайди на //kuchmizm.info -почитай трохи чи Е кого шанувати...
Весело... :(

Цитата: HopefulВи справді неправильно зрозуміли. Але було б не дивно, навіть якби так і було!
А коли ухвалили Конституцію України? От в Ізраілі вже п'ядесят шість років не можуть щось варте написати... Так и живемо без конституції :mrgreen:

Digamma

Цитата: rawonamА коли ухвалили Конституцію України? От в Ізраілі вже п'ядесят шість років не можуть щось варте написати... Так и живемо без конституції :mrgreen:
А ви запозичуйте український досвід. :) Коли проект був реальний, депутатам було чітко сказано: "додому, у ліжко повернетеся не раніше того, як приймете Конституцію". Десь о 4 ранку прийняли. :)

RawonaM

Цитата: DigammaА ви запозичуйте український досвід.  Коли проект був реальний, депутатам було чітко сказано: "додому, у ліжко повернетеся не раніше того, як приймете Конституцію". Десь о 4 ранку прийняли.
Та який там реальний проект... Ще жодної строки немає :mrgreen:

Панове, може хтось все-таки знає, де можно подивитися українське телебачення в мережі?
______
ні жодної -> жодної (жодної = рус. ни одной)

Digamma

Знаєте, чим Янукович відрізняється від Кучми? Кучма хоче на третій строк, але не може - Янукович може, але не хоче.

Hopeful

Цитата: DigammaЗнаєте, чим Янукович відрізняється від Кучми? Кучма хоче на третій строк, але не може - Янукович може, але не хоче.

Ага, і для Кучми бажаний третій строк - аналогічний його попереднім двом. А для Януковича бажаний третій - трохи інший ніж попередні два.

adada

Цитата: Digamma
Судя по тому, кто идет, о почете вообще говорить нет смысла. "У новой эры новые химеры". (с) АВ.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр