Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Геноцид іжорців або спустошена Інгрія

Автор DarkMax2, мая 30, 2012, 13:36

RockyRaccoon

Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 11:34
Якщо імперці захоплюють всесвіт
А хто це - iмперцi-то? Амерiканцi? Росiйської iмперiї бо давно нема, а сучасна Росiя - яка вона iмперiя? Що вона захоплює? Ви про що взагалi?

serge-kazak

Цитата: DarkMax2 от мая 31, 2012, 11:38
До речі, про своїх: кримців шкода.
Мені теж. Це добре, якщо відродиться їх мова, віра і самобутність. Абим тілько іншим своїм давали жити.

RockyRaccoon

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 11:37
Угу, так безпечніше,  а то прийдуть злі бандерівці і виріжуть всю сім'ю
Якщо у Львовi, то хто його знає...

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 11:41

а сучасна Росiя - яка вона iмперiя? Що вона захоплює?
Нічого не захоплює, зараз це називається "принуждение к миру".
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 11:43
Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 11:37
Угу, так безпечніше,  а то прийдуть злі бандерівці і виріжуть всю сім'ю
Якщо у Львовi, то хто його знає...
У Львові, особливо в центрі, живе багато етнічних росіян, в основному військові та їх нащадки. І нічого, не тікають.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

serge-kazak

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 11:41
Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 11:34
Якщо імперці захоплюють всесвіт
А хто це - iмперцi-то?

Мені здається, імперцем може бути кожна людина, в той чи інший період свого життя. Імперство це стан душі. Мабуть і я колись таким трохи був (а може і є зараз), можливо взагалі за певних умов такою може стати кожна людина. Якщо по простому, то це коли людина замість того, щоб просто жити у всесвіті, обмізковує плани як його захопити і перекроїти на свій лад (збудувати царство/імперію). Якщо в якійсь спільноті панують такі погляди, то це вказує на те, що щось негаразд саме в цій спільноті. Імперство можна будувати на основі будь-якого світогляду, якщо його нав'язувати іншим - християнства, ісламу, буддизму, іудаїзму, індуїзму, безбожжя, коммунізму, козаччини і т.д.

RockyRaccoon

I нiхто менi не вiдповiдав: ви дадите незалежнiсть кримським татарам? Бо iнакше ви iмперцi.

RockyRaccoon

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 11:44
Скiльки незалежних держав приєднала до собi Росiя таким способом? "Огласите весь список, пожалуйста".

RockyRaccoon

А вообще, до моего появления на этом форуме, я и не слышал этого слова - империя, в применении к современной России. Зато тут его повторюють на всi лади деякi. Як заклинання якесь.

serge-kazak

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 11:50
I нiхто менi не вiдповiдав: ви дадите незалежнiсть кримським татарам? Бо iнакше ви iмперцi.

Щось не бачу зв'язку. Там в регіоні змішане населення живе (і в принципі завжди жило). І взагалі частина кримських татар - нащадки українців, які колись прийняли іслам і перейшли на кримськотатарську мову, так само як частина українців - нащадки кримських татар. А от захист мови і віри, історії, культури і звичаїв, вивчення їх у школах (як мінімум у якості факультативу), в т.ч. не лише татарами - це я однозначно підтримую. Кримські татари це українські татари (їх складова частина), такі ж вільні громадяни України як і всі.

RockyRaccoon

Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 12:01
Щось не бачу зв'язку. Там в регіоні змішане населення живе (і в принципі завжди
жило). І взагалі частина кримських татар - нащадки українців
Подождите. Они ещё потребуют со временем. Обов'язково.  Що тодi кажете?

serge-kazak

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 12:05
Подождите. Они ещё потребуют со временем. Обов'язково.  Що тодi кажете?
Поживем - побачим. Тут взагалі незрозуміло, що завтра буде. Є варіант, що ЄС з Росією поділять Україну навпіл за підтримки Аравії і Китаю. Ще незрозуміло, хто в сучасному світі більший імперець, але не ми це точно. У нас і без цього проблем вистачає. :donno:

RockyRaccoon

Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 12:08
Тут взагалі незрозуміло, що завтра буде. Є варіант
Це точно! . Варiантiв безлiч! Хто в 80-i роки думав, що Радянського Союзу не буде, а Росiя воюватиме з Грузiєю? Посмiялися би та покрутили би пальцем бiля виска (виску?). (Навiть українцi, хе-хе...)
(Навiть грузини...)

serge-kazak

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 12:20
Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 12:08
Тут взагалі незрозуміло, що завтра буде. Є варіант
Це точно! . Варiантiв безлiч! Хто в 80-i роки думав, що Радянського Союзу не буде, а Росiя воюватиме з Грузiєю? Посмiялися би та покрутили би пальцем бiля виска (виску?). (Навiть українцi, хе-хе...)
(Навiть грузини...)

Тому я бачу основний вихід - щоб там не було, відстоювати в нашому регіоні істинно-козачі принципи загальної свободи для всіх людей незалежно від їх походження, мови чи віри так само як це наскільки могли робили мої предки. Якщо для цього потрібна незалежна Україна - буде незалежна Україна, якщо для цього краще вступити в ЄС - вступимо в ЄС, якщо приєднатись до Росії - приєднаємось. Життя покаже. Але судячи за все, незалежна Україна поки що краще. Слава козакам, ганьба імперцям!  :=

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 11:53
Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 11:44
Скiльки незалежних держав приєднала до собi Росiя таким способом? "Огласите весь список, пожалуйста".
Теоретично ніяких, а от якщо подивитись в суть... Самі знаєте які, не дурніші за мене.

LUTS

Я б дав би. Мене Крим, як і Донбас не цікавить.

DarkMax2

Я б дав.
Блакитно-жовто-блакитний прапор, герб - круглий синій щит з золотою тамґою... романтика!
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

DarkMax2

Цитата: serge-kazak от мая 31, 2012, 12:01

Щось не бачу зв'язку. Там в регіоні змішане населення живе (і в принципі завжди жило). І взагалі частина кримських татар - нащадки українців, які колись прийняли іслам і перейшли на кримськотатарську мову, так само як частина українців - нащадки кримських татар. А от захист мови і віри, історії, культури і звичаїв, вивчення їх у школах (як мінімум у якості факультативу), в т.ч. не лише татарами - це я однозначно підтримую. Кримські татари це українські татари (їх складова частина), такі ж вільні громадяни України як і всі.
Знаю хлопця на прізвище Хан. Українець до мозку кісток в мовному та культурному плані, проте монголоїд.
Насправді всі кримці нащадки українців у деякому сенсі, бо цей етнос сформувався саме в Криму, а не прийшов зі Сходу, як вважають Росіяни. Так само з Волзькою Болгарією: сучасні росіяни думають, що татари прийшли на Татарщину разом з монголами, а це не так.

RockyRaccoon

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 12:38
Теоретично ніяких, а от якщо подивитись в суть... Самі знаєте які, не дурніші за
мене.
Навiть якщо згодитися, що Росiя свiдомо, по плану приєднала Пiвденну Осетiю (хоч я з цiм не згоджуюся) - i це усе? Так, велике приобретение для хижеї iмперiї за 20 рокiв... Велике...

serge-kazak

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 12:39
а про інших наших людей, які там живуть ви подумали (не кажучи вже про державу)? чи знову старий дідівський підхід "моя хата скраю"?  :???

RockyRaccoon

Цитата: DarkMax2 от мая 31, 2012, 12:53
Насправді всі кримці нащадки українців у деякому сенсі, бо цей етнос сформувався
саме в Криму, а не прийшов зі Сходу
Неважно, де вони сформувалися. Але держава у них була своя, а  зовсiм не українська. Захочуть ось возродити...
Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 12:39
Ось! Бачу, що ви не iмперець! Але ви i не президент...

DarkMax2

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 13:09
Насправді всі кримці нащадки українців у деякому сенсі, бо цей етнос сформувався
Неважно, де вони сформувалися. Але держава у них була своя, а  зовсiм не українська. Захочуть ось возродити...
(wiki/ru) Крымская_Народная_Республика

ЦитироватьВ 1917 году после Февральской революции был созван первый Курултай (съезд) крымскотатарского народа, провозгласивший курс на создание независимого многонационального Крыма. Известен лозунг председателя первого Курултая, одного из наиболее чтимых крымскими татарми лидеров, Номана Челебиджихана — «Крым — для крымчан» (подразумевалось всё население полуострова независимо от национальности. «Наша задача, — говорил он, — создание такого государства, как Швейцария. Народы Крыма представляют собой прекрасный букет, и для каждого народа необходимы равные права и условия, ибо нам идти рука об руку»
(wiki/ru) Крымские_татары#Гражданская_война_и_Крымская_АССР

Awwal12

Цитата: Dana от мая 31, 2012, 09:21
Були масові переслідування та насильна русифікація.
Факти в студію.
Коли кількість народу виміряється тисячами, навіть ніяка спеціальна русифікація не потрібна. У сучасному суспільстві він розчиниться сам за пару-трійку поколінь, головне - забезпечити телебачення/радіо/газети, освіту і вільний виїзд в місто.
Фашиствующий имперец, асексуал и многожёнец, татарофоб, заслуженный функционер РПЦ. Слушает радио "Радонеж" и терпеть не может счастливых людей.

"Да здравствуют ДОЯРКИ!! Потому что доярки - это раса сверхчеловеков. За ними будущее планеты. Они переживут даже атомную войну, потому что доярки вечны, ибо хтоничны. И дадут потомство, которое тоже будет доярами и доярками. Ура, товарищи!.." (c) Awwal12

serge-kazak

Цитата: RockyRaccoon от мая 31, 2012, 13:09
Як вам сказати. Певну частку в тій державі завжди складали вільні "слов'яномовні" і "тюркомовні" (а мо й "суржикомовні") степовики-козаки, недонищені попередніми навалами нащадки древнього населення цих країв, хлібороби і скотарі, яким хан з старої ординської династії (саме кримський а не турецький) був любший од князів Литви, королів Польші чи царів Москви. Вони теж мають відношення до Криму і Таврії, а їх нащадки розчинилися серед сучасного населення України. Чомусь ці люди зовсім забуті, а їх вклад у розвиток краю скромно замовчується.

p.s. Якщо пам'ятаєте, загін отамана Сірка колись бл. 2000 таких, "потурчених" людей винищив, бо не захотіли вертатись "додому", на центральну Україну, хотіли вернутись у Крим. А ще називається "свої". Та і після приєднання цих земель до Імперії в Туреччину теж всякі люди втікали-емігрували - слов'яномовні, православні, чи просто українці за походженням серед них теж могли бути. Або згадайте некрасовців.  :donno:

p.p.s. Смутно, що їхній вклад у розвиток краю не такий вже й маленький, при всіх регіональних конфліктах саме такі люди потерпали в першу чергу, а про них зараз і слова доброго ніхто не скаже.  :donno:

RockyRaccoon

Цитата: DarkMax2 от мая 31, 2012, 13:13

(wiki/ru) Крымская_Народная_Республика

[/quote]
Прочитав з iнтересом. Iсторiя може повторитися, i тодi ви на собi зрозумiєте, що таке  "империя", "борцы за свободу и независимость", "оккупация", "антидемократичный режим", "подавление свободолюбивого народа", "геноцид"  i iншi гарнi слова, якi ви зараз застосовуваєте для критики iнших...

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр