Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Геноцид іжорців або спустошена Інгрія

Автор DarkMax2, мая 30, 2012, 13:36

Iskandar

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:15
з давніх давен там проживало змішане молдавсько- українське населення,

Не з давен

Flos

svidomit132

Цитата: Flos от мая 31, 2012, 15:13
Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:06
окупувавши простори на південний захід від Києва

Пора  вам вже додому....
Треба сину вчитися, багато читати бо як виростеш дурним, то я буду твоїм татом :)
(wiki/uk) Святослав_Ігорович
Старі люди брехали, а я за ними повторюю.
Щоб бачити те, що є, і чому саме так є, – треба мати очі. А щоб не дозволити іншим це побачити – треба дати їм точку зору.

svidomit132

Цитата: Iskandar от мая 31, 2012, 15:15
з давніх давен там проживало змішане молдавсько- українське населення,

Не з давен
Я так розумію  інша аргументація окрім частки "не"-  відсутня :???
Щоб бачити те, що є, і чому саме так є, – треба мати очі. А щоб не дозволити іншим це побачити – треба дати їм точку зору.

Flos

з давніх давен там проживало змішане молдавсько- українське населення, в питаннях співжиття двох народів склалася унікальна ситуація-існують "молдавсько-українські" села (до речі Софія Ротару з такого села) з іншими народами українці чомусь так активно не змішувалися.

А тут можна повернутися до іжорців. Які, на відміну від сусідів - православні.
Тому постійно змішувалися з росіянами. І це не геноцид анітрохи, це той самий процес, що йде в українській частині Бессарабії.

Python

ЦитироватьВ Україні є регіони, де румунська є досить поширеною мовою, — це Чернівецька, Закарпатська та Одеська області. Тут функціонують румунські школи, газети, транслюють теле- та радіопрограми.[25][26] Чернівецький університет готує вчителів для румунських шкіл на факультетах філології, математики та фізики.
(wiki/uk) Румунська_мова#В_інших_країнах_та_організаціях
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Iskandar

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:24

Почнiмо спочатку. Що в вашому розумiннi тут "давно"?

svidomit132

Цитата: Flos от мая 31, 2012, 15:24
з давніх давен там проживало змішане молдавсько- українське населення, в питаннях співжиття двох народів склалася унікальна ситуація-існують "молдавсько-українські" села (до речі Софія Ротару з такого села) з іншими народами українці чомусь так активно не змішувалися.

Тому постійно змішувалися з росіянами. І це не геноцид анітрохи, це той самий процес, що йде в українській частині Бессарабії.
Процес природньої асиміляції аж ніяк не можна прирівнювати до державної політики в даному напрямку, в питаннях співжиття більше важить світогляд та триб життя окремих народів, або по сучасному менталітет, навіть відмінність мов не є перешкодою, наприклад українці чудово вписуються в суспільства теперішніх Португалії та Чехії, без втрати власної ідентичності, чого наприклад не можна сказати про Росію, Польщу або Італію.

svidomit132

Цитата: Iskandar от мая 31, 2012, 15:31
Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:24

Почнiмо спочатку. Що в вашому розумiннi тут "давно"?
Ну так років з 500 достатньо?

Iskandar

piton

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:34
українці чудово вписуються в суспільства теперішніх Португалії та Чехії, без втрати власної ідентичності, чого наприклад не можна сказати про Росію, Польщу або Італію
Не верю.
W

svidomit132

LUTS

Цитата: Flos от мая 31, 2012, 15:24

Все так, тільки православні вони чи ні, ролі не грає. В нас наприклад з поляками масово змішувались і продовжують змішуватися.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Python

Цитироватьнаприклад українці чудово вписуються в суспільства теперішніх Португалії та Чехії, без втрати власної ідентичності
Не показово: українці почали масово їхати туди вже в роки Незалежності і просто не встигли б асимілюватись за цей короткий період.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

svidomit132

Цитата: piton от мая 31, 2012, 15:44
Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:34
українці чудово вписуються в суспільства теперішніх Португалії та Чехії, без втрати власної ідентичності, чого наприклад не можна сказати про Росію, Польщу або Італію
Не верю.
Реінкарнація Станіславського :???

Iskandar

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:44
"забагато"-вбивчий аргумент, я лежу :E:

Це ваше право.
На ваш "аргумент" "з давен" - саме те.

Flos

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 15:44
Все так, тільки православні вони чи ні, ролі не грає. В нас наприклад з поляками масово змішувались і продовжують змішуватися.

Тю. У вас то  унiати.

LUTS

Цитата: Flos от мая 31, 2012, 15:47
Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 15:44

Тю. У вас то  унiати.
Які уніати в Хмельницькій і Рівненській областях?
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

svidomit132

Цитата: Python от мая 31, 2012, 15:45
Цитироватьнаприклад українці чудово вписуються в суспільства теперішніх Португалії та Чехії, без втрати власної ідентичності
Не показово: українці почали масово їхати туди вже в роки Незалежності і просто не встигли б асимілюватись за цей короткий період.
Моя знайома живе в Португалії вже років 10, її двійко дітей вільно володіють португальською і українською, сама вона викладає в школі невеличкого містечка англійську мову і користується загальною повагою, важко сказати що буде з ними через 2 покоління, але принаймні з ксенофобськими проявами вони в повсякденному житті не стикаються.

svidomit132

Цитата: Iskandar от мая 31, 2012, 15:46
Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:44
"забагато"-вбивчий аргумент, я лежу :E:

Це ваше право.
На ваш "аргумент" "з давен" - саме те.
З давніх давен -фразеологізм, а спроба заперечення повинна виглядати більш конкретніше, наприклад "не верю!!" :)

Flos

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 15:48

Я не знаю. Але церковного шлюбу з католиками бути не може.

LUTS

Цитата: Flos от мая 31, 2012, 15:52

Якось одружувались. Наприклад моя прабаба з прадідом зі сторони матері, і дід з бабою зі сторони батька.
А між уніатом і католичкою по вашому може?

svidomit132

Питання шлюбу вирішується простим переходом одного з партнерів в іншу конфесію згідно встановлених канонів.

Flos

Цитата: LUTS от мая 31, 2012, 15:55
А між уніатом і католичкою по вашому може?

Так.

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:56
Питання шлюбу вирішується простим переходом одного з партнерів в іншу конфесію згідно встановлених канонів.

Так. Але це, вибачте, зрада... Погане дiло...

LUTS

Цитата: svidomit132 от мая 31, 2012, 15:56

Не зустрічав, щоб хтось кудись переходив.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр