Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Помогите сбацать сайт WordPress'ом

Автор andrewsiak, марта 20, 2011, 20:22

andrewsiak

Хочу сделать сайт элементарный сайтик на Вордпрессе. Может быть тут есть спецы, которые могут в этом помочь (недорого/бесплатно)?
той ще ся не вродив, щоб усім догодив.

Bhudh

Пиши, что думаешь, но думай, что пишешь.
MONEŌ ERGŌ MANEŌ.
Waheeba dokin ʔebi naha.
«каждый пост в интернете имеет коэффициент бреда» © Невский чукчо

andrewsiak

Demetrius

У меня есть опыт работы с Wordpress'ом, если будут какие вопросы — обращайтесь. :yes:

arseniiv

Offtop
Дабы не забывать справедливость, скажу, что изначально мне WP Dē. поставил, но щас вроде я-таки разобрался, как ставить. У кого первее свободное время появится — вопрос.

andrewsiak

Цитата: Demetrius от марта 24, 2011, 17:17
У меня есть опыт работы с Wordpress'ом, если будут какие вопросы — обращайтесь. :yes:
Ой  :-[
А ви могли б мені допомогти зробити сайт?
Ви ж  :umnik:
;)

Iskandar

Запилить расовую Джумлу, поковырять чуть-чуть бесплатный шаблончик (тысячи их)...

andrewsiak

С джумлой я никогда не пробовал работать, а вот с управлением сайта на вордпрессе знакомство имею.

Demetrius

Цитата: andrewsiak от марта 24, 2011, 20:34
А ви могли б мені допомогти зробити сайт?
Допомогти — це значить «зробити все самому», чи таки якось допомогти?

Якщо перше — то скажіть, де встановлювати.

Якщо друге — то попробуйте встановити і якщо будуть якісь проблеми, звертайтеся. Але все на самій справі там все достатньо просто, WordPress якраз одна з найпростіших платформ, і якраз вони рекламують своє «встановлення за 5 хвилин».

У Вас уже є хостінг? Якщо ні, можна взяти безкоштовний (я особисто користаюся 000webhost.com, але, як arseniiv відзначив, там можуть бути проблеми з завантаженням великої кількості файлів — але завжди можна, якщо якісь файли не вдалося завантажити, загрузити їх знову).

Цитата: Iskandar от марта 24, 2011, 20:42
Запилить расовую Джумлу, поковырять чуть-чуть бесплатный шаблончик (тысячи их)...
А чем Джумла «расовее» вордпресса?

Мне лично WordPress показался удобнее в плане допиливания плагинов. В Джумле всё слишком заобъектноориентированно, а объекты в PHP невкусные. Хотя, может, это потому, что с Wordpress'ом я теснее общался, чем с Джумлой...

Цитата: andrewsiak от марта 24, 2011, 21:01
С джумлой я никогда не пробовал работать, а вот с управлением сайта на вордпрессе знакомство имею.
Ну, у всех CMS подобного плана сейчас достаточно простой интерфейс.

andrewsiak

Цитата: Demetrius от марта 24, 2011, 21:51
Допомогти — це значить «зробити все самому», чи таки якось допомогти?

Якщо перше — то скажіть, де встановлювати.

Якщо друге — то попробуйте встановити і якщо будуть якісь проблеми, звертайтеся. Але все на самій справі там все достатньо просто, WordPress якраз одна з найпростіших платформ, і якраз вони рекламують своє «встановлення за 5 хвилин».

У Вас уже є хостінг? Якщо ні, можна взяти безкоштовний (я особисто користаюся 000webhost.com, але, як arseniiv відзначив, там можуть бути проблеми з завантаженням великої кількості файлів — але завжди можна, якщо якісь файли не вдалося завантажити, загрузити їх знову).

У мене є хостинг, але поки що немає домену. Я попитаю з цього приводу в мого хостера. Хоча можна ж спочатку встановити на безплатний, а тоді перенести на платний, ге?
Якщо я хочу спробувати зробити самостійно, то - це просто завантажити софт, встановити на комп та налаштувати? А оті всі плагіни коли встановлювати? А щоб змінити зовнішній вигляд сайту?

andrewsiak

Demetrius

Цитата: andrewsiak от марта 25, 2011, 21:30
У мене є хостинг, але поки що немає домену.
Можна зареєструвати безкоштовний домен кшталту //cz.cc (тут: http://www.nic.cz.cc/).

Я попитаю з цього приводу в мого хостера.
У деяких хостерів є опція автоматичного встановлення вордпресу на сайт. Але вона в любому випадку не дуже потрібна, адже встановлення вордпресу дуже просте. ^^

Хоча можна ж спочатку встановити на безплатний, а тоді перенести на платний, ге?
Можна і так. Але, IMHO, це трохи складніше: треба зробити копію інформації (dump) з бази і загрузити її в базу даних на новому місці (ну, і ще скопіювати файли і виправити налаштування в файлі wp-config.php).

Якщо я хочу спробувати зробити самостійно, то - це просто завантажити софт, встановити на комп та налаштувати? А оті всі плагіни коли встановлювати? А щоб змінити зовнішній вигляд сайту?
Ну, саме так.

Ось короткий перелік дій:

1. Вам треба буде створити собі базу даних. На контрольній панелі у вас має бути якась кнопка для керування базами даних MySQL (WordPress інші не підтримує). Там треба створити собі нову базу; конфігурація бази даних залежить від хостера. Вам треба записати чотири речі:

• назва бази даних (іноді пропонують придумати свою, іноді хостери дають готові назви з випадковою комбінацією літер та цифр)
  • ім'я користувача (іноді пропонують придумати самому, іноді співпадає з іменем користувача хостінгу)
  • пароль
  • сервер бази даних (host чи database server) — іноді його пишуть в інтерфейсі редагування, іноді його треба шукати в довідці; якщо не знайдете, може підійти localhost

2. Завантажте сам WordPress (наприклад, українську версію на http://uk.wordpress.org/), розархівуйте файл.

3. Завантажте файли з архіву на сервер через FTP (на деяких серверах можна загрузити архів та розархівувати його на місці, наприклад, через SSH, але це складніше і така можливість є не завжди). Не важно, в яку директорію — можна, як пропонують, у wordpress/, можна просто в корінь, а можна в будь яку іншу (адресу все одно потім можна змінити на свій смак за допомогою «url rewriting»).

4. Відкрийте оглядачем свій сайт, ту директорію, де ви встановили WordPress (наприклад, //ваш.сайт/wordpress, якщо в директорію wordpress). Вам запропонують створити файл wp-config.php, згоджуйтеся.

5. Вкажіть інформацію про вашу базу даних з пункту 1 (table prefix можна вказати любий: він потрібен, якщо Ви будете встановлювати декілька блогів у одній базі даних).

6. Якщо з'явиться повідомлення «Sorry, but I can't write the wp-config.php file», скопіюйте текст з тексового поля, збережіть його під назвою wp-config.php та загрузіть на сайт через FTP.

7. Вкажіть мінімум інформації.

Після цього все буде працювати. Щоб встановити якийсь плагін, скопіюйте його в wp-content/plugins/ та активуйте його (в адміністраційній панелі Плаґіни→Плаґіни.

Цитата: olions от марта 25, 2011, 21:40
Можеть луче зделать блог на //вордпресс.ком?
А ось там як раз свої плагіни встановлювати не дають, якщо я не помиляюся. Ну і взагалі — це якось не спортивно...

andrewsiak

Demetrie, miraculum es!
Дуже дякую за докладний опис.
Найближчим часом ся візьму за реалізацію.
У мене гостинг на спеціалізованому під вордпрес гостері. Я думаю, він погодиться, щоб я зразу це все завантажив на його гостинг, та не встановлював у себе на гарддрайві?

Demetrius

Цитата: andrewsiak от марта 28, 2011, 00:01
У мене гостинг на спеціалізованому під вордпрес гостері. Я думаю, він погодиться, щоб я зразу це все завантажив на його гостинг, та не встановлював у себе на гарддрайві?
На гарддрайві встановлювати не варто.

(Вам тоді треба було б встановити собі web-сервер та сервер MySQL. Це, звичайно, нескладно, є навіть готові пакети: Денвер, XAMP, — але навіщо робити зайву роботу? І, знов же, треба буде переносити дані з локальної бази — а це теж зайва робота.)

Demetrius

До речі, якщо хостер спеціалізується на вордпресі, то в нього найбільш імовірно всі ці пункти робити не треба, а є якийсь інтерфейс, щоб зробити все це автоматично. Вам треба буде тоді встановити тільки локалізацію.

andrewsiak

Деметріе,
Потрібна допомога.
Я вже встановив ВП, почав кастомізувати собі сайт. Передивляюся десятки тем, але такого просто та строгого, як мені треба, не можу знайти.
У зв'язку з цим питання: Як, маючи вже встановлену тему,

1) змінити шрифт сторінок (мені треба щоб був скрізь DejaVu Sans або Arial Unicode MS, та ще й меншого розміру, ніж у готових шаблонах

2) зробити Головну сторінку сторінкою, а не постом

3) видалити оту верхню картинку-банер-фото-whatever, що є на всіх шаблонах, або принаймні зробити її вужчою по висоті?

Дякую!

Або може, якщо ти можеш це поміняти, я тобі просто дам свій логін та пароль до сайту?

Bhudh

Цитата: andrewsiak1) змінити шрифт сторінок
Найти .css-файл и поставить в нужных местах нужный font-size и font-family.
Пиши, что думаешь, но думай, что пишешь.
MONEŌ ERGŌ MANEŌ.
Waheeba dokin ʔebi naha.
«каждый пост в интернете имеет коэффициент бреда» © Невский чукчо

Demetrius

Цитата: andrewsiak от апреля  7, 2011, 23:46
1) змінити шрифт сторінок (мені треба щоб був скрізь DejaVu Sans або Arial Unicode MS, та ще й меншого розміру, ніж у готових шаблонах
Змінити css файл. Зараз в мене під рукою немає української версії, і я не пам'ятаю, як там все назвали, але в англійскій в адмінці там було Appearance > Editor, там зправа в меню є пункти Styles, де перераховані всі файли стилів (найбільш імовірно він у Вас один). Там треба пошукати слово font, наприклад, у стандартній темі є такі рядки:
font:12px Verdana, Geneva, sans-serif; (в Вас буде щось інше, але подібне, таксамо може бути font-size та font-family)
Її треба замінити на таку:
font:12px "DejaVu Sans Mono", "Arial Unicode MS", sans-serif; (лапки потрібні, бо в назві декілька слів)

2) зробити Головну сторінку сторінкою, а не постом
От це як раз дуже просто.
Створіть собі головну сторінку та пусту сторінку з назвою «Блог» (якщо вам потрібен блог; її треба лишити пустою). Відкрийте розділ Settings > Reading, там треба вибрати «Front page displays» пункт «A static page (select below)», і там вибрати свою головну сторінку і свій блог в випадаючому списку.

На офіційному сайті є детальніше пояснення: http://codex.wordpress.org/Creating_a_Static_Front_Page

3) видалити оту верхню картинку-банер-фото-whatever, що є на всіх шаблонах, або принаймні зробити її вужчою по висоті?
Треба знайти, де цей баннер прописаний в Appearance > Editor (найбільш імовірно, що файл називатиметься header.php чи якось так) и змінити цей файл.

Або може, якщо ти можеш це поміняти, я тобі просто дам свій логін та пароль до сайту?
Можу.

andrewsiak

Дякую за пояснення, вже багато чого вийшло так, як я хочу.
Якщо можна, я дороблю сайт, а потім дам тобі логін та пароль, і ти, можливо, ще трошки доведеш його до ладу, гаразд?

nedviga

Я слышала, что вордпресс уже не любят поисковые системы вроде яндекса, типа очень много сайтов мошенников на них :)

andrewsiak

Но сайт про древнерусский язык я таки сделал (спасибо Деметриусу!), а Яндекс - не помеха. Можно и через Гугл искать.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр