Ну народного... Я не про народне говорив, а про офіційне. Сам бачив негативну реакцію священиків на деякі обрядові традиції. Їм сотні років, а якийсь приїжджий батюшка дозволяє собі їх ламати. 
Зразу видно, що ви поверхнево знаєтеся на питанні, беручись однак судить "за все православ'я". Якщо б ви грунтовніше цікавилися цими питаннями ви б в цьому випадку могли б напр. згадати, що важливий постулат на яким робиться акцент в православному віровченні, особливо народному (на відміну особливо від вчення "латинства-папізму", хоч і там звісно не все так просто, походить воно все одно з кафолічного православ'я) - що всі люди грішні, тобто можуть помилятися, незалежно від їх чину, а також, що "по плодам їхнім пізнаємо їх" - отже спираючись на це ви вже маєте повне право захищати добро, правду, свободу і справедливість хоч перед всіма патріархами світу і всім вселенським собором вірян, звісно ж несучи відповідальність за наслідки. Ви думаєте, що козаки, які захищаючи правду (справжню правду) виступаючи проти гріхів і неправди сучасної їм ієрархії згідно православного вчення за це потраплять до пекла? дзуськи, за щось інше може й потраплять (хоч і то не факт) - але напевно не за це.

Словом, призиваю вас підтягнути матчастину - це буде на користь і вам і всім оточуючим, і всьому народу нашому і всій країні і всьому людству.

p.s. звісно ж звертаючи увагу на помилки оточуючих, бажано робити це в корректній формі. а інколи й взагалі втручатися не варто, якщо ви бачите, що справа вирішиться без вашого втручання.