Цитата: Lodur от февраля 11, 2021, 15:58Саме так. Ну, може, не точно таке, але такого типу.
Отаке?
Цитата: From_Odessa от февраля 11, 2021, 12:56Отаке?
Бачив щось схоже на весіллі у Миколаїві у 2006 році. Це на те весілля явно потрапило зі сторони дівчини, а її родину можна назвати сільскою. Там ця штука була у вигляді маленького дерева чи куща, й свідки мали відризати секатором окремі "гілкі".
Цитата: Волод от февраля 11, 2021, 12:30Подивитися. Це ж трубка.
Це вони «калач» так спотворили, що через нього вже не подивися. http://traditions.in.ua/kukhnia/obriadovi-stravy/1445-dyven
Цитата: Lodur от февраля 10, 2021, 22:05У дівчині родині зв'язки на Ізюмщині. Там "дивні". Від неї дізнався про такі штуки.
Чи пекуть у вас на весiлля отакi штуки (першi ~5 фото по першому лiнку)? Якщо пекуть — як називають?
Я звернув увагу, що сторiнки, де вони звуться "дивнi" майже всi зi сходу України. Харкiв, Донецьк, Запорiжжя, Днiпро. Другий лiнк вище — найзахiднiша точка, що менi потрапилась: границя Полавської та Днiпровської (чи як вона там нинi зветься?) областi.
Ще на одному сайтi знайшов назву "дивування"...
Цитата: Волод от февраля 11, 2021, 08:07Навряд, адже, схоже, це слобожанське.
Мабуть це якась литовська інвазія. https://pribaltik.com/litva/gid-po-litve/pokupki-v-litve/tort-shakotis.html
Цитата: LUTS от февраля 10, 2021, 23:31
Не печуть.
Цитировать«дивень». Радше — це весільне гільце, яке раніше застромляли в коровай.
Страница создана за 0.216 сек. Запросов: 21.