Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Новый Завет на современном польском

Автор sergebsl, февраля 12, 2020, 19:14

sergebsl

Помогите, пожалуйста, найти современный перевод Нового Завета на польском языке.

Ewangelia Mateusza 8

Trędowaty

8.1 Jezus zszedł ze wzgórza, a ogromne tłumy poszły za Nim.
8.2 Wtem podszedł do Niego jakiś trędowaty, pokłonił Mu się i poprosił: – Panie! Jeśli zechcesz, możesz mnie uzdrowić.
8.3 Jezus dotknął go i powiedział: – Chcę. Bądź uzdrowiony! I w jednej chwili trąd zniknął.
8.4 – Nie mów o tym nikomu! – dodał Jezus. – Idź i poproś, aby zbadał cię kapłan. A na dowód tego, że wyzdrowiałeś, zanieś ofiarę, jaką Mojżesz wyznaczył uleczonemu z trądu.

Kornet white

Се есть приложеніе, гдѣ Святое Писаніе можно прочесть на любомъ языкѣ міра:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.mybible

Я оттуда и взялъ:
1563 г.:
Mt 8:1-4: "A gdy zstąpił z góry, szło za nim wielkie zebranie ludu. A oto trędowaty przystępując, dał mu chwałę mówiąc: Panie! Jesli chcesz, możesz mię oczyścić. I ściągnąwszy Jezus rękę dotknął się go mówiąc: Chcę, bądź oczyścion. I był zarazem oczyścion trąd jego. Tedy mu rzekł Jezus: Bacz, abyś nikomu nie powiedał, ale idź, ukaż się kapłanowi i ofiaruj dar on, który przykazał Mojżesz na świadectwo im."

2006 г.:
Mt 8:1-4: "Gdy zszedł z góry, szły za Nim liczne rzesze. A oto trędowaty zbliżywszy się, pokłonił Mu się głęboko mówiąc: Panie, jeżeli chcesz, możesz mię oczyścić. Wyciągnąwszy rękę dotknął go mówiąc: Chcę, bądź oczyszczony; i natychmiast został oczyszczony z trądu. A Jezus powiedział mu: Bacz, żebyś nikomu nie mówił, ale idź, pokaż się kapłanowi i złóż ofiarę, jaką nakazał Mojżesz na świadectwo dla nich."

sergebsl

Спасибо, я уже нашёл, что искал.

Рекомендованное вами приложение не на всех устройствах работает.

Хотя безусловно оно очень хорошее.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр