Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Перейменування

Автор DarkMax2, апреля 10, 2015, 13:17

alant

ЦитироватьИнститут национальной памяти предложил Киеву переименовать улицу Мечникова в улицу Михаила Емельяновича-Павленко, улицу Суворова в улицу Генерала Алмазова.
Комиссия по вопросам наименований при мэре Киева поддержала предложение Института национальной памяти переименовать проспект Московский в проспект Того Самого.
Я наверное дебил, потому что не понимаю, какое отношение к декоммунизации имеют Мечников, Суворов и Москва. :wall:
Я уж про себя молчу

Sirko

Цитата: alant от марта 17, 2016, 03:07
Я наверное дебил, потому что не понимаю, какое отношение к декоммунизации имеют Мечников, Суворов и Москва. :wall:
В культі імперокомунізму перші два - ніби святі, а остання - ніби Єрусалим для християн.

DarkMax2

Цитата: alant от марта 17, 2016, 02:59
Цитата: DarkMax2 от марта 17, 2016, 00:32
Технічно, сумісництво партійності з культурною діяльністю виводить з-під дії закону.
А сумісництво з науковою діяльністю?
Цитироватькрім пам'ятників та пам'ятних знаків, пов'язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури
ЗАКОН УКРАЇНИ Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки
Цитата: alant от марта 17, 2016, 03:07
ЦитироватьИнститут национальной памяти предложил Киеву переименовать улицу Мечникова в улицу Михаила Емельяновича-Павленко, улицу Суворова в улицу Генерала Алмазова.
Комиссия по вопросам наименований при мэре Киева поддержала предложение Института национальной памяти переименовать проспект Московский в проспект Того Самого.
Ніяк. Це не на виконання закону.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

alant

Цитата: DarkMax2 от марта 17, 2016, 08:48
Іншого закону, щоб забов'язував змінювати назви в нас нема.  :donno:
Я уж про себя молчу

DarkMax2

А право перейменовувати в муніципалітетів є.

Sirko

Цитата: alant от марта 17, 2016, 09:09
А по якому закону їх було нав'язано? Усі ці назви незаконні, бо незаконна була влада комуністів. Тому прийняття будь-яких законів про перейменування легітимізує злочинний режим. Всі, хто обстоює комуністичне минуле - колаборанти і повинні понести відповідальність за усі злочини як співучасники.

alant

Цитата: Sirko от марта 17, 2016, 10:09
Цитата: alant от марта 17, 2016, 09:09
А по якому закону їх було нав'язано? Усі ці назви незаконні, бо незаконна була влада комуністів. Тому прийняття будь-яких законів про перейменування легітимізує злочинний режим. Всі, хто обстоює комуністичне минуле - колаборанти і повинні понести відповідальність за усі злочини як співучасники.
Все треба робити по закону,  ви згодні?
Я уж про себя молчу

alant

Цитата: DarkMax2 от марта 17, 2016, 09:09
А право перейменовувати в муніципалітетів є.
Якись повинні бути нормативні акти, пояснення для громади причини перейменування.
Я уж про себя молчу

Python

Цитата: Sirko от марта 17, 2016, 06:59
В культі імперокомунізму перші два - ніби святі
Добре, Суворов до розбудови імперії-попередниці СРСР справді мав якийсь стосунок, а Мечников? Ні, я, звичайно, розумію, відкриття в медицині та біології — вже симптом комуністичного мислення, людей патріотичніше лікувати не за науковою методикою, а хрестом і кадилом... Це малось на увазі?
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Python

а остання - ніби Єрусалим для християн.
Закон політкоректно сформулювали так, щоб у ньому йшлося про комунізм, а не актуальну проблему конфлікту з конкретною державою, пов'язаною з комунізмом лише історично. Тому, скажімо, портрет Че Гевари буде порушенням букви закону, а проспект Московський — ні.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Сергий

Цитата: Python от марта 17, 2016, 11:58
а остання - ніби Єрусалим для християн.
Закон політкоректно сформулювали так, щоб у ньому йшлося про комунізм, а не актуальну проблему конфлікту з конкретною державою, пов'язаною з комунізмом лише історично. Тому, скажімо, портрет Че Гевари буде порушенням букви закону, а проспект Московський — ні.
Некрасиво вони зробили. Забули, що поняття комунізм у багатьох людей асоціювалося і асоціюється зі справжнім народовладдям, з трудовими і бойовими подвигами, з мученицькою загибеллю своїх рідних, близьких і земляків, просто достойних людей. Вже не кажучи про те, що деякі філософи поняття справжній комунізм пов'язували з вченням Бога-Христа (напр. священник Павло Флоренський, розстріляний у 1938 році людьми, які дуже ймовірно були комуністами лише за назвою). Отже ті хто огульно заборонили комунізм як такий - явили себе як антихристи. Вірю, що по їхньому не буде. Правда переможе - закон відмінять або перепишуть по-людські, більш корректно. Так щоб не було такого що такі неоднозначні українські суспільні діячі як Степан Бандера чи там Симон Петлюра з точки зору законодавства і підручників історії виглядали достойніше таких людей як мій прадід Яків, позапартійний комуніст і націоналіст, який наскільки знаю, за своє життя жодної людини не убив і не покалічив, а натомість сумлінно і чесно жив і працював на благо суспільства, чи там простих красних козаків 1920х і партійних фронтовиків, які пачками гинули на фронтах у 1940х. Треба як мінімум розділяти комунізм земний, минущий і комунізм Божий і не насилувати людей своєю вірою. Колись насилували комунізмом - зараз насилують антикомунізмом. Мало в цьому правди.

Sirko

Цитата: Сергий от марта 18, 2016, 02:17
поняття комунізм у багатьох людей асоціювалося і асоціюється зі справжнім народовладдям, з трудовими і бойовими подвигами, з мученицькою загибеллю своїх рідних, близьких і земляків, просто достойних людей.
Це ж наскільки треба не любити власних родичів, щоб дякувати комуністам за їхню мученицьку загибель!  :D

Rusiok

незаконна була влада комуністів
За походженням, радянська влада дійсно незаконна відносно попередньої влади, це й самі комуністи визнавали, що прийли до влади революційним шляхом. Але тут багато проблем. На різних територіях України попередні, перед радянською владою, влади були різні. Так, влада УНР не тільки фактично не поширювалася на деяки регіони сучасної України, але навіть і не претендувала на них (але претендувала на деякі території, які зараз нашій країні не належать). Далі, якщо Україна - законний правонаступник УНР, то чому Микола Плав'юк склав повноваження перед Леонідом Кравчуком, а не навпаки, чому спочатку незалежною Україною керували депутати, вибрані в УРСР, діяли закони та інші акти радянського періоду, а деякі діють і зараз.
Далі, якщо влада УНР була законною, а сучасна Україна є правонаступницею одночасно УНР та УРСР, то як оцінити партії та діячів, які боролися революційним шляхом одночасно і з УНР і з УРСР, наприклад бандерівців?
"проект предлагал сократить разговорную речь путем сведения многосложных слов к односложным и упразднения глаголов" - Джонатан Свифт. Путешествие в Бальнибарби

DarkMax2

Де-юре Україна наступниця УСРР/УРСР, а ідеологічно УНР. Наступництво останній через зазначені колізії навряд буде коли-небудь оформлене законодавчо.

alant

Цитата: DarkMax2 от марта 18, 2016, 16:35
Де-юре Україна наступниця УСРР/УРСР, а ідеологічно УНР.
Як Ісус Хрістос  :)
Я уж про себя молчу

Sirko

Цитата: Rusiok от марта 18, 2016, 16:28

Далі, якщо влада УНР була законною, а сучасна Україна є правонаступницею одночасно УНР та УРСР, то як оцінити партії та діячів, які боролися революційним шляхом одночасно і з УНР і з УРСР, наприклад бандерівців?
Здається, ви плутаєте УНР з ОУН, а ОУН з ОУНР. :)
ОУНР діяла за другої світової, а не першої.
Щодо легітимності і легальності. Якщо влада базується на нелегітимному законодавстві, вона так само незаконна. Усе радянське законодавство мало бути скасоване, усі державні посадовці звільнені і засуджені за незаконну діяльність і т. д. Без такого собі анти-Пол Пота, більш гуманного, але нещадного, тут не обійдеться, бо тота нечисть гомо совєтікус євгенічно виводилася десятиріччями...

Rusiok

Цитата: Sirko от марта 18, 2016, 18:05
ви плутаєте УНР з ОУН, а ОУН з ОУНР
Ні, не плутаю. Я мав на увазі боротьбу ОУНР (бандерівців) з прихільниками Державного центру Української Народної Республіки в екзилі() під час другої світової війни.
"проект предлагал сократить разговорную речь путем сведения многосложных слов к односложным и упразднения глаголов" - Джонатан Свифт. Путешествие в Бальнибарби

Sirko

Цитата: Rusiok от марта 18, 2016, 18:36
ви плутаєте УНР з ОУН, а ОУН з ОУНР
Ні, не плутаю. Я мав на увазі боротьбу ОУНР (бандерівців) з прихільниками Державного центру Української Народної Республіки в екзилі() під час другої світової війни.
Ви це серйозно? Як міг ДЦ в екзилі знаходитися в одній з країн- окупантів - Польщі?  :D

LUTS

Цитата: Rusiok от марта 18, 2016, 16:28
незаконна була влада комуністів
За походженням, радянська влада дійсно незаконна відносно попередньої влади, це й самі комуністи визнавали, що прийли до влади революційним шляхом. Але тут багато проблем. На різних територіях України попередні, перед радянською владою, влади були різні. Так, влада УНР не тільки фактично не поширювалася на деяки регіони сучасної України, але навіть і не претендувала на них (але претендувала на деякі території, які зараз нашій країні не належать). Далі, якщо Україна - законний правонаступник УНР, то чому Микола Плав'юк склав повноваження перед Леонідом Кравчуком, а не навпаки, чому спочатку незалежною Україною керували депутати, вибрані в УРСР, діяли закони та інші акти радянського періоду, а деякі діють і зараз.
Нормальні держави беруть краще від різних режимів. А не нормальні гірше...
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Rusiok

Цитата: Sirko от марта 18, 2016, 20:39
в одній з країн- окупантів - Польщі
Вибачайте, але в законі про декомунізацію є тільки одні окупанти, яким славно було опиратися та їх виганяти. І це не кайзерівські германці, ні австро-угорці, ні антібольшовицькі росіяни, ні румуни, ні французи з греками, ні поляки, ні чехи із словаками, ні знов румуни, ні знов угорці, ні нарешті знов післярадянські росіяни.

Python

Де-юре Україна наступниця УСРР/УРСР, а ідеологічно УНР. Наступництво останній через зазначені колізії навряд буде коли-небудь оформлене законодавчо.
Але, якщо Україна декларує себе правонаступницею і УРСР, і УНР, чи не відкриває це перед юристами можливість прямого застосування законів, прийнятих у період УНР, якщо вони не суперечать прийнятим пізніше?

Sirko

Цитата: Rusiok от марта 18, 2016, 21:55
Цитата: Sirko от марта 18, 2016, 20:39
в одній з країн- окупантів - Польщі
Вибачайте, але в законі про декомунізацію є тільки одні окупанти, яким славно було опиратися та їх виганяти. І це не кайзерівські германці, ні австро-угорці, ні антібольшовицькі росіяни, ні румуни, ні французи з греками, ні поляки, ні чехи із словаками, ні знов румуни, ні знов угорці, ні нарешті знов післярадянські росіяни.
Я про те, що той ДЦ був маріонетковим і втратив легітимність у 20 р. разом зі зрадою Петлюри. А з цего переліку актуальні лишень росіяни під будь-яким сосом. І декомунізація - деколонізація орієнтована на них.

DarkMax2

Щодо легітимності і легальності. Якщо влада базується на нелегітимному законодавстві, вона так само незаконна.
Не так. Легітимність по-людськи це просто визнання. Радянська влада визнавалась як населенням, так і світом.
Цитата: Python от марта 18, 2016, 22:12
Але, якщо Україна декларує себе правонаступницею і УРСР, і УНР, чи не відкриває це перед юристами можливість прямого застосування законів, прийнятих у період УНР, якщо вони не суперечать прийнятим пізніше?
Україна не декларує щодо УНР. Закон є тільки про УРСР. Промови для юристів не підстава.

Сергий

Цитата: LUTS от марта 18, 2016, 21:45
Нормальні держави беруть краще від різних режимів. А не нормальні гірше...
Хай суржык глобальный пануе усюды, хай Вична Фрыпулья спасае нас люды!  :UU:

Sirko

Цитата: DarkMax2 от марта 18, 2016, 23:31
Не так. Легітимність по-людськи це просто визнання. Радянська влада визнавалась як населенням, так і світом.
Легітимність і силовий примус - поняття несумісні. Якщо ви особисто добровільно визнавали ту владу, то мусите відповісти за її дії як співучасник злочину.