Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Перейменування

Автор DarkMax2, апреля 10, 2015, 13:17

LUTS

Цитата: DarkMax2 от октября  7, 2015, 16:12
Более того: закон не распространяется на участников Второй мировой.
На всіх? :???
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

DarkMax2

Цитата: LUTS от октября  9, 2015, 10:08
На тих, що воювали проти нацистів.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

Pawlo

Цитата: DarkMax2 от октября  7, 2015, 13:39
Список осіб, які підпадають під закон про декомунізацію
ЦитироватьДо переліку увійшли історичні діячі, чия діяльність підпадає під дію законів про декомунізацію. Вулиці та інші топоніми, названі на їхню честь, мають бути перейменовані до 21 листопада 2015 року. Це - список прізвищ осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР, інших союзних або автономних радянських республік. Названі співробітники ЧК—ГПУ—НКВД—КГБ, а також діячі комуністичної партії, Жовтневого перевороту 1917 року. Також під декомунізацію потрапляють ті, хто встановлював радянську владу в Україні, переслідував учасників боротьби за незалежність України у XX столітті. У поданому списку коротко вказано злочини згаданих осіб.

Список створений істориками для зручності місцевих громад, які обирають нові імена комуністичним вулицям згідно Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Він не є вичерпним, співробітники УІНП продовжують над ним працювати.

СКРИПНИКА теж внесли!!!

Тут складна ситуація. З одного боку Скрипник пам'ятний нам як патріот і націонал-комуніст який багато зробив для українізації. З іншого ж боку він таки приймав активну участь у придушенні визвольних змагань 1917-21рр

Мені от цікаво чи потрапить під заборону Василь Маргелов? А то перед десантниками може бути незручно
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

DarkMax2

orklyn

Є про що балакати ))))) Замість втілювати в життя гасла "Все для фронту - все для перемоги", псевдовлада перейнялася підлітковою мастурацією.
Німцям анітрохи не свербіла більшовицька символіка на фронтонах Гестапо та Генерального Комісаріату (теперішня резиденція президента).
Не скинули жодного пам'ятника Артемові. Один достояв до наших днів.
На мапах не змінили назви жодного населеного пункту...
Петлюра теж не мав іншої роботи, ніж міняти вивіски на перукарнях. Схоже, що й теперішніх спіткає його доля.

alant

ЦитироватьМіська рада Дзержинська Донецької області на сесії в п'ятницю ухвалила рішення надіслати у Верховну Раду прохання перейменувати місто на Торецьк.
Торецьк - річка, на якій стоїть місто.
Хіба є така річка?
Кривий Торець - річка, на якій стоіть ПГТ Новгородське, підпорядковане Дзержинську. :donno:
Я уж про себя молчу

DarkMax2

Ще скажіть, що Сіверський Донець не Донець...
Шкода, що не історичну назву дали.

alant

Цитата: DarkMax2 от октября 16, 2015, 18:44
Ще скажіть, що Сіверський Донець не Донець...
Але не Донецьк.
Я уж про себя молчу

DarkMax2

Зрозумів про що Ви. К зайва.

alant

Добре було б Кривоторськ? :)
Я уж про себя молчу

DarkMax2

Цитата: alant от октября 16, 2015, 19:42
Добре було б Кривоторськ? :)
Щербинів

alant

Чому одні села названі Щербинівка, а інші Щербанівка?
Я уж про себя молчу

Python

Цитата: DarkMax2 от октября  9, 2015, 11:48
А як щодо тих, що воювали проти комуністів? (Закон однаково засуджує обидві ідеології, так?)
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

DarkMax2

Цитата: Python от октября 17, 2015, 00:05
Цитата: DarkMax2 от октября  9, 2015, 11:48
А як щодо тих, що воювали проти комуністів? (Закон однаково засуджує обидві ідеології, так?)
Почитайте закон.

Zavada

Цитата: alant от октября 17, 2015, 00:00
Чому одні села названі Щербинівка, а інші Щербанівка?

ЩЕРБИ́НА, и, жін. Зазублина, заглибина на чому-небудь.
Що зроблю я, меч піднявши В ім'я свого права, Коли ще не вспів махнути, А вже є щербина... (Павло Грабовський, I, 1959, 522);
Вдалині, в синяві небес, понуро чорніють щербини в останках тисячолітнього замку (Олександр Ільченко, Вибр., 1948, 51); 
* Образно. Дехто гадає, що досягнута мета виправдає все. Ні, не виправдає, бо хибні засоби можуть нанести щербини в людські душі (Юрій Мушкетик, Серце... 1962, 118);
//  Отвір у роті, що утворився на місці відсутнього зуба.

Словник української мови: в 11 томах. — Том 11, 1980. — Стор. 582.

ЩЕ́РБА́НЬ, я, чол., розм. Посудина з вищербленими краями.

В трамваях, на улицах – всюду подряд
Висит и гремит безобразный мат.
Но только не гневайтесь так сурово –
Теперь это – «гласность», «свобода слова»!
Эдуард Асадов

alant

Цитата: Zavada от октября 20, 2015, 13:11
ЩЕ́РБА́НЬ, я, чол., розм. Посудина з вищербленими краями.

Ніколи б не подумав, що в щербаня є так вузьке значення.
Скоріш сказав би, що щербина це тріщина, відстність зуба, а щербань - носій такої ознаки.
Я уж про себя молчу

Zavada

Мари́на Миха́йлівна Раско́ва (28 березня 1912, Москва — 4 січня 1943, Саратовська область) — російська радянська льотчиця, одна із перших жінок, яку удостоєно звання Герой Радянського Союзу (1938), уповноважена особливого відділу НКВС.

Ву́лиця Мари́ни Раско́вої — вулиця у Дніпровському районі міста Києва.

8 жовтня 2015 року Київрада прийняла рішення про перейменування вулиці на честь Євгена Сверстюка, українського письменника і дисидента. Рішення набуде чинності після офіційного оприлюднення в газеті «Хрещатик».

Эдуард Асадов

DarkMax2

Цитата: Zavada от октября 23, 2015, 12:14

Мари́на Миха́йлівна Раско́ва (28 березня 1912, Москва — 4 січня 1943, Саратовська область) — російська радянська льотчиця, одна із перших жінок, яку удостоєно звання Герой Радянського Союзу (1938), уповноважена особливого відділу НКВС.

Ву́лиця Мари́ни Раско́вої — вулиця у Дніпровському районі міста Києва.

8 жовтня 2015 року Київрада прийняла рішення про перейменування вулиці на честь Євгена Сверстюка, українського письменника і дисидента. Рішення набуде чинності після офіційного оприлюднення в газеті «Хрещатик».
Законом лише прикриваються.
Цитировать(крім назв, пов'язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури)
Цитировать(крім пам'ятників та пам'ятних знаків, пов'язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури)
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/317-viii

Zavada

Новый зарегистрированный в Верховной раде Украины законопроект предлагает запретить давать городам или улицам названия, связанные с царской Россией. Инициаторами и вторами проекта являются члены всех четырех коалиционных фракций: «Блок Петра Порошенко», «Народный фронт», «Самопомощь» и «Батькивщина».

Такую новость передает «Пресса Украины».

В частности, в тексте законопроекта предлагается запретить называть географические объекты именами или псевдонимами монархов, государственных, политических, военных деятелей Российского государства XIV-ХХ веков или производными от них; запрещается присваивать названия, созвучные с такими именами или псевдонимами, и названия, которые включают в себя элементы титулов российских монархов.

«Чтобы законы, касающиеся тоталитарных режимов и борцов за независимость, действительно соответствовали стандартам европейских практик, целесообразно запретить присвоение названий географическим объектам, связанных с пропагандой пророссийского империализма, Русского (Московского) царства, Российской империи XIV-ХХ веков, периода колониальной зависимости Украины, что может способствовать намерениям присвоить ее территории», - объяснили свою позицию авторы проекта.

http://uapress.info/ru/news/show/102631
Эдуард Асадов

DarkMax2

Ідіотизм. Гетьмани, наприклад, чим не державні діячі доби царату?

engelseziekte

А як то ще не було пропозицій перейменувати Володимир-Волинський назад у Володимир?

Artiemij

Цитата: engelseziekte от ноября  6, 2015, 21:02перейменувати Володимир-Волинський назад у Володимир?
У Волинський.
Я тартар!

watchmaker

ЦитироватьСКРИПНИКА теж внесли!!!
Олега Скрипки.

Zavada

Міська рада Кіровограда опублікувала результати громадського опитування про перейменування міста. Єлисаветград набрав 35153 голосів, Інгульск – 4303, Златопіль – 3509, Кропивницький – 1 218, Благомир – 708, Ексампей – 624, Козацький – 286.

Міністр освіти та науки України Сергій Квіт висловив свою думку стосовно перейменування Кіровограда.
"Я вважаю, що коли ми приймали закони про декомунізацію України, то ніхто не мав на увазі, що ми повинні повертатися до імперських назв. І тому, на мій погляд, Кіровоград не може бути перейменований на Єлисаветград. Треба шукати іншу назву. Я думаю, що повинні попрацювати експерти, історики. Які топоніми, які традиції пов'язані саме з Кіровоградом? Я думаю, що, можливо, Інгульськ. Але головне, щоб сказали своє слово експерти. І, на мій погляд, дуже важливо, що остаточне рішення приймає Верховна рада. І її рішення може бути відмінним від рішення місцевих рад. Тому що місцеві ради обиралися раніше, і якщо склалося так, що в тому чи іншому місці, може бути більшість – шовіністична категорія людей, які раніше, наприклад, були всі члени Партії регіонів чи Комуністичної партії. То я думаю, що не може бути так, що ми декомунізуємо Україну, а потім члени комуністичної партії визначають, як буде називатися місто. Тому це питання не складне. І я вірю, що і місцеві громади, і Верховна рада будуть мудрими, експерти їм підкажуть і, зрештою, результати будуть такі, які визначать новий етап історії для наших міст і сіл, в тому числі і для Кіровограда", – заявив Міністр освіти та науки України.
Эдуард Асадов

DarkMax2

А я за Єлисаветград.