Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

ГВОЗДЬ/ГВІЗДЬ

Автор DarkMax2, января 25, 2015, 20:05

DarkMax2

ГВОЗДЬ, я, чол., рідко.
...
2. перен., розм. Найголовніше, суть. Ми повинні вводити в установи членами невеликих колегій, помічниками окремих завідуючих або комісарами достатнє число практично досвідчених і безумовно відданих робітників і селян. В цьому гвоздь! (Ленін, 30, 1951, 221).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 2, 1971. — Стор. 45.
Окрім товариша вождя та його перекладачів хтось так казав/писав?
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

oveka

Гвіздок, цвях, гвіздя, ухналь, смертельник ...
В цьому суть!
В цьому зерно!

DarkMax2

Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

oveka

Я написав, як у нас кажуть. Прикладів з художньої літератури не пригадую.

orklyn

Цитата: DarkMax2 от января 25, 2015, 22:38
Я не питаю значення - я прошу приклади.
Питалася наша грузина, який у них піст.
Как это какой?.. Малэнький дэвочка - малэнький пизд. Большой тётка - большой пизд.

Sirko

Гвоздь ! :V:КНИГА ТРЕТЯ .   ЗЛАТА ПРАГА:ПРАПОРОНОСЦІ:ОЛЕСЬ ГОНЧАР:ХУДОЖНЯ ПРОЗА
» Але відступати нам не було куди , уже — ніч , а завтра « гвоздь » номера має бути в друкарні . «Меч Мухи»:МУЗЕЙ ЖИВОГО ПИСЬМЕННИКА, АБО МОЯ ДОВГА ДОРОГА В РИНОК:ВОЛОДИМИР ДРОЗД
У сей момент я своєю рукою штовхнув той гвоздь далєй . Діяння Михаля Громницького:ЛИСТЯ ЗЕМЛІ:ВОЛОДИМИР ДРОЗД:
весь відсторонений його погляд і вкам ' яніла постава казили їх — вчорашніх куролапів , які вимінювали горілку за крадені яйця — так , що вони тільки мотали шияками , мов від ґедзів вскаженілі жеребцюги , і лигали склянка за склянкою воду із жабуринистого графина , і ще дикіше вихриплювали з себе про бдітєльность , про обострєніє класової борби , про сєльхозналоги й займи , про подстрікатєльства врагів , про гвоздь вопроса на даном етапі і знов про врєдітельства пролєтарскому дєлу , про невиявлені резерви , при скриті доходи середняків , про очагі буржуазної опасності серед населення , :ІІІ:ЩОДЕННИЙ ЖЕЗЛ:ЄВГЕН ПАШКОВСЬКИЙ
ГВОЗДЬ СЕЗОНУ !  :Інтеліґент:ЛЕОНІД СКРИПНИК
« Шанцер » анонсував на сьогодні сенсаційний « Шумной жизни пир » - з Лисенко й Мозжухіним ; « Синема » - « Разбойника Антона Кречета » - за нашумілим романом Раскатова ; « Експрес » - Макса Ліндера в « Павутині кохання » ; « Люкс » рекламував « гвоздь сезона » « Поцелуй сирены » - з королевою екрана Вірою Холодною в парі з Рунічем . МИР ХАТАМ, ВІЙНА ПАЛАЦАМ:ЮРІЙ СМОЛИЧ

Руки і ноги гвоздем проб'єте : Господи помилуй . ЖОВТИЙ КНЯЗЬ:ВАСИЛЬ БАРКА
Головне ж , не було , як кажуть газетярі , « гвоздя » номера . «Меч Мухи»:МУЗЕЙ ЖИВОГО ПИСЬМЕННИКА, АБО МОЯ ДОВГА ДОРОГА В РИНОК:ВОЛОДИМИР ДРОЗД
Прийшов я в пекло , став гвоздя забивать , щоб амуніцію повісити , — чортів наполохав .  Книга Нестора:ЛИСТЯ ЗЕМЛІ:ВОЛОДИМИР ДРОЗД

Zavada

Михайло Нечай, "Тривожні наші дні".

Михайло Нечай, якась повість.
В трамваях, на улицах – всюду подряд
Висит и гремит безобразный мат.
Но только не гневайтесь так сурово –
Теперь это – «гласность», «свобода слова»!
Эдуард Асадов

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр