Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Український сленґ

Автор Dana, января 2, 2014, 19:25

Dana

Мене цікавить український сленґ. Приведіть, будь ласка, приклади.
Особливо мені цікавий сленґ Західної України.
Чи можна використовувати в українській російський мат?
Homo homini cattulus est

Хто не знає про добро, той завжди буде злим,
Хто забув свою мову, той прокинеться німим,
Хто завжди був рабом, той залишиться ніким,
Все почалося з нічого і закінчиться нічим...

Python

Цитата: Dana от января  2, 2014, 19:25
По факту, вживають. З іншого боку, існує думка, що українці сприймають матюки більш буквально, тож слід бути обережним, щоб когось ненароком не образити.
сленґ.
Завжди цікавило, як це «нґ» вимовляється.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

quez

Що ви маєте на увазі під українським сленгом? Що таке ігровий чи айтішний сленг — зрозуміло. А це щось дивне.
А в російській хіба можна? За це має бути стаття.

Sirko

Python

Цитата: Sirko от января  2, 2014, 20:00
Цитата: Python от января  2, 2014, 19:43

тин Ґандзі

:)
Тут Ґ починає склад, а в «сленґ» — частина кінцевого кластеру з двох проривних. В англійській ng зливається в ŋ, наприклад.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Dana

Sirko, дякую :)

Цитата: Python от января  2, 2014, 19:43
Хіба я невірно написала?

Цитата: quez от января  2, 2014, 19:44
Що ви маєте на увазі під українським сленгом? Що таке ігровий чи айтішний сленг — зрозуміло. А це щось дивне.
Я мала на увазі те, що по-російськи називається «молодёжный сленг». Ну щось таке.

Щодо мату, то, здається, Ірина Фаріон говорила, що справжній українець не мусить вживати мат. А я хочу бути своєю для українців.
Homo homini cattulus est

Python

Цитата: Dana от января  2, 2014, 20:15
Хіба я невірно написала?
Використання ґ в пізно запозичених загальних назвах — питання дискусійне. Чинний правопис цього не передбачає.

quez

Я мала на увазі те, що по-російськи називається «молодёжный сленг». Ну щось таке.
Не можу нічого придумати. Мабуть тому, що я розмовляю виключно на ньому.
Щодо мату, то, здається, Ірина Фаріон говорила, що справжній українець не мусить вживати мат. А я хочу бути своєю для українців.
Ви ще б Азарова процитували, це теж крайність, щоправда, інша.

Python

quez

Цитата: Python от января  2, 2014, 20:44
Ну, я не вживаю мат. Бо для чого?
Вираження емоцій, недостатній словниковий запас.

Python

Дякую, на бідний словниковий запас не скаржусь ;D

Pawlo

Суто щодо назви теми.
Паньство Ґ має сенс в невеликому числі традиційних слів.
Ну це ж маразм що я читав Толкіена в дитинстві російською і казав Гондор а тепер пани видавці пропонують мені читати  Ґондор українською , зі Стівен Кінгом та ж історія.
ТАК  і  тут коли я навіть російською читаючі і говорячі кажу сленг або сленх а мені наші пуристи пропонують українською сленґ або сленк казати :no:
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

Pawlo

Цитата: Sirko от января  2, 2014, 19:41

:)
Кои я почув про цей гурт то зрозумів що благослвенні для української мови часи що їх у свій час прорік Винниченко таки  настали :green:
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

quez

Цитата: Python от января  2, 2014, 21:00
Дякую, на бідний словниковий запас не скаржусь
В усіх можливих сферах спілкування? Це похвально.

Python

Цитата: quez от января  2, 2014, 21:08
Цитата: Python от января  2, 2014, 21:00
Дякую, на бідний словниковий запас не скаржусь
В усіх можливих сферах спілкування? Це похвально.
Як Вам сказати... В термінах філософії та юриспруденції я, звичайно, не фахівець, але й мат тут мене не врятує.

Dana

Homo homini cattulus est

Джереми

До останнього часу в кубанській українській говірці матюки не вживалися. Від свого діда (1912-92) раз тільки чув і то він мене не бачив. Від дядька (1938р.н.) жодного разу не чув. А я таки навчився, в армії, на Україні і за це мене мало на губу не посадили. А треба ж було! Там, на Харківщині, матюкалися (в укромовленні) більш військові та хлопці, які пройшли  службу в совєтській армії. Від жінок і старих дядьків майже не чув. На Кубані давно дуже матюкалися в північній частині Кущівського р-ну (некозацькій), 70 км від Ростова, і то не всі. Мене малого по губах спекли навіть за "чорта".
Ех, Самаро, славний город, за Саратів краща!
Полюбив самарську дівку й сам не знаю за що!
Закувала зозуленька та й принесла вістку -
Везу тобі, моя ненько, самарську невістку.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр