Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Лексічны атлас беларускіх народных гаворак

Автор zhystachajshy, сентября 30, 2013, 00:34

zhystachajshy

Текст от сканировщиков

Паважаныя сябры, аматары і прыхільнікі роднага слова! Прапануем вам электронную версію фундаментальнага навуковага даследавання «Лексічны атлас беларускіх народных гаворак: у 5 тамах» (скарочана ЛАБНГ). Гэты атлас з'яўляецца працягам лінгвагеаграфічнага выдання «Дыялекталагічны атлас беларускай мовы».

Кожны том лексічнага атласа складаецца з дзвюх частак. Адна з іх — карты, другая — каментарыі да картаў (гл. прадмову). У ЛАБНГ пераважаюць карты, на якіх адлюстраваны абазначальныя сродкі розных лексіка-тэматычных груп гаворак беларускай мовы, змяшчаюцца таксама карты па семантыцы, словаўтварэнні і акцэнталогіі.

Нягледзячы на тое, што ЛАБНГ быў апублікаваны ў канцы ХХ стагоддзя, ён, на вялікі жаль, з'яўляецца маладаступным выданнем.

Электронная версія ЛАБНГ створана ў аддзеле дыялекталогіі і лінгвагеаграфіі Цэнтра даследаванняў беларускай культуры, мовы і літаратуры НАН Беларусі ў рамках рэалізацыі навукова-даследчага праекта «Зводны слоўнік беларускіх народных гаворак».

Працу па сканаванні ажыццявілі В. М. Курцова і І. П. Курцоў.

Качать отсюда: http://philology.by/page/labng

Dy_što_ty_havoryš

Под синим небом белорусским Познал я радость и беду. Я — белорус, а значит — русский, Таким и в небо я уйду.

Dy_što_ty_havoryš

Под синим небом белорусским Познал я радость и беду. Я — белорус, а значит — русский, Таким и в небо я уйду.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр