Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Літературна гра

Автор DarkMax2, марта 31, 2013, 22:43

DarkMax2

Цитата: Python от марта 30, 2013, 16:03
Цікаво, а якби ми оце самі спробували щось таке колективно написати спільними зусиллями лінгвофорумлян, може, в нас би й не гірше українське фентезі вийшло? ::)
Тоді починаю я:

Цієї ночі йому наснився гамаюн. Холодний сум пройняв самотнє серце. Він знав, не оминути бурі, вона вже тут - від долі не втечеш. Він радо прийняв би її, але життя любов йому дало. Він полюбив, кохав несамовито, хоча любові від коханої не мав. Проте, він мріє ще, надію має та чека.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

LUTS

Offtop
То він вже прокинувся? Чи йому сниться, що він покохав?
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

DarkMax2

Цитата: LUTS от марта 31, 2013, 22:55
Offtop
То він вже прокинувся? Чи йому сниться, що він покохав?
Offtop
Наскільки я пам'ятаю, коли я писав це у минулому році, я задумав, що він прокинувся у вогкому холодному лісі зі своєю сліпою сестрою. Але то було давно. Ви вільні писати як хочете.

LUTS

За день до цього в одному з сіл його приходу ховали бабу. Бабу звали Ониська і було їй на день смерті 93 роки, так що
плакати особливо не було кому. Поховавши, робили обід за старим звичаєм, пісний правда і без горілки. Отець Григорій рішуче викорінив традицію напиватись на поминках у селах свого приходу. Співали релігійних пісень, про смерть і потойбічне життя.Про те, як новоприставлена раба Божа Онисія прощалась з дітьми і внуками своїми, просила не плакати за нею і не ридати. Потім заспівали жахливу пісню про те, як дочка приходить додому, а матері вже немає. Під цю пісню годилось плакати, і дочки Ониськи, вже досить підстаркуваті, почали голосити одна наперед одної.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Python

...Але хто вона? Крізь сон він не міг пригадати її ім'я. Її обличчя тануло в тумані спогадів — але він ніби знав її все життя. Чи ще до життя?..
Віщий птах вів його за собою по вузькій лісовій стежці, що ховалась поміж стовбурами дерев — ще живих і вже повалених часом мертвих, чия товста порізана зморшками кора поросла густим зеленим мохом. Згорблені й покручені, вони спирались одні на одних просто над стежкою — так, що доводилося пригинатися, а тоді й зовсім повзти навколішках, не розбираючи перед собою шляху — лише голос попереду кликав: «Іди да мною, йди за мною!», і він продирався вслід за ним, бо мусив іти...
Провалля. На дні тонесенькою ниточкою біг струмок. Птах із людським обличчям сидів по той бік, де стежка продовжувалась — тільки б перестрибнути... Але хащі здавлювали його з усіх боків, не даючи змоги встати на повен зріст. І тоді він рушив уперед. І почав падати — швидше й швидше, повз нього пролітали корчі й молоді пагони, врослі в земляну стіну провалля, струмок углибині ставав рікою, морем, океаном, а десь угорі людський голос птаха туркотів: «Навіщо? Навіщо?...»
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Python

Offtop
Тут у мене була вчора ідея звести все до партизанської війни мавок і русалок проти роду християнського, що їх геноцидить...
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

DarkMax2

Цитата: Python от марта 31, 2013, 23:54
Offtop
Тут у мене була вчора ідея звести все до партизанської війни мавок і русалок проти роду християнського, що їх геноцидить...
Offtop
Бачу Ви підхопили стиль :) А хіба мавки не "нежить"?

Python

Offtop
В моєму варіанті, існування мавок цілковито випливає з еволюційної теорії Дарвіна))

Python

Offtop
Так кому приснився гамаюн? Отцеві Григорію?..

DarkMax2

Цитата: Python от апреля  1, 2013, 00:04
Offtop
Offtop
Ні, не застарий він?

LUTS

Цитата: DarkMax2 от апреля  1, 2013, 00:05
Цитата: Python от апреля  1, 2013, 00:04
Offtop
Offtop
Ні, не застарий він?
Offtop
Не обов'язково ж старий  :green:

Python

Offtop
А може, отець Григорій — молодий випускник духовної семінарії, якого приставили до приходу на місце старого попа, незадовго до того репресованого кривавою інквізицією?

LUTS

Pawlo

Вставка інформаційного плану.
І йшла в Церкві Божій запекла боротьба між тими, хто вважав мавок і руслок нежиттю і хотів їх геноцидити, й тими, хто вважав їх за різновид людей і прагнув навчити їх слова Божого.
Отець Григорій був, мабуть, другої категорії.
Лучше смерть, как избавление,
Чем быть первой средь рабынь.
Знай же ты моё решение-
Мой ответ: «Навеки сгинь!»

ou77

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр