Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Лише саме питання

Автор OldRiy, июля 13, 2006, 20:12

OldRiy

Саме питання: чи існує слово передмовини?
P.S. Хіба вірно казати "лише саме" питання?

5park

Можна подивитись у Грінченка, але я особисто ніколи з таким не зустрічався. Ба більше - не уявляю його можливого значення. Хіба що це якийсь маловживаний неологізм (журналісти цим грішать все більше).
Є "передмова" ("предисловие" на рос.)

п.с. Ні, не вірно. Скоріше, лише одне питання. Чи як Ви хотіли сказати? Всего один вопрос? Тоді - всього одне питання.
:fp:

Ревета

1. Такого слова не існує. Може хто і вживав його, так мало що кому спаде на думку зморозити. Є "педмова" і є "перемовини".
2. Залежить від того, що саме ви хочете сказати. Ви хочете порушити питання чи поставити запитання? Якщо питання (запитання)  саме, без нікого, то й так можна (сама дитина лишилася вдома)  :), а якщо в розумінні "тільки", то, власне, "тільки одне  запитання", "лише одне", "одне запитання"...

ou77

Ревета

Цитата: ou77 от июля 14, 2006, 18:27
і шо ж таке "передмовини/перемовини"?
Передмовини - не чув, а перемовини - те саме, що й переговори, але менш офіційно.

ou77

А було про "передмовини":
Цитата: OldRiy от июля 13, 2006, 20:12

Ревета

Цитата: ou77 от июля 14, 2006, 19:10
А було про "передмовини":
Цитата: OldRiy от июля 13, 2006, 20:12

Було про те й про інше - подивіться вище  :yes:
Передмовини ніколи не зустрічав і навіть уявити не можу, щоб воно означало. Дуаю, або помилка, або новотвір якогогось напівграмотного журналіста.

ou77

подивився в словник - нема "передмовини" я тільки "передмова" та "перемовити"="переманити"

karat23

Друзі та подруги, давайте говорити по українськи, але не перегинайте палицю ... вже не українізуйте українське ...

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр