Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Знайдіть помилку

Автор Digamma, декабря 14, 2003, 15:38

Digamma

Цитата: andrewsiakя б вiдчув помилку, але менi б не спало на думку вiдносити назву вулицi на рахунок Ледi ю. ;-)

:) Так я лише двох знаю: маршала та Юлю. :)
"Я родился на корабле, но куда он плыл и откуда никто не помнит..."

Женщина-воин

То, мабуть, диктор невтямливо зачитав  - якщо рекламу можна було тільки почути ;-) Зараз на Інтері, наприклад, говорять, що Ласуня - справжнЄ молоко, а написано в кадрі - справжнЕ.
Незнание космических законов не освобождает от земной ответственности.

Digamma

Цитата: Женщина-воинТо, мабуть, диктор невтямливо зачитав  - якщо рекламу можна було тільки почути ;-)

Ну, якщо ви вільно володієте українською, то маєте знати, що українські голосні не редукуються, отже варіантів "читаємо О як А" просто нема.

Женщина-воин

Якщо це не помилка диктора, то, мабуть, тоді насправді, улиця - на честь Юлі  ;-) Чому б ні ? ;-)  (або на честь  ще якоїсь іншої відомої жінки місцевого масштабу)
А щодо маршала - то вже за своєю переважною більшістю такі вулиці давно мають інші назви.

Digamma

Цитата: Женщина-воинЯкщо це не помилка диктора, то, мабуть, тоді насправді, улиця - на честь Юлі  ;-) Чому б ні ? ;-)  (або на честь  ще якоїсь іншої відомої жінки місцевого масштабу)

Ви знаєте ще Тимошенок жіночої статі?!

Цитата: Женщина-воинА щодо маршала - то вже за своєю переважною більшістю такі вулиці давно мають інші назви.

Чого б це мали перейменувати вулицю Тимошенка? Хіба він чимось завинив?!

Відверто кажучи, я не зовсім розумію предмет диспуту...  Гадаю, ви не киянка, бо інакше жодних сумнівів в вас би не виникало.

Женщина-воин

Дигамо, ви  розповіли анекдот з приводу мовної помилки.
Ви вважаєте, що сенс - в помилці авторів  реклами.
Я висловила думку з того, що сенс може бути в невтямливій мові  диктора.
Якщо ви вважаєте себе правим, я не заперечую, хай буде так.
Але для себе намагаюся роздивитися декілька  можливих варіантів джерела помилки в наведеному прикладі.

andrewsiak

Джерело помилки тут одне: росiйський субстрат; той самий, до речi, що вiдчувається у вашому
Цитата: Женщина-воин... що сенс - в помилці авторів  реклами.
Украîнською треба було б сказати "... що сенс - у помилці авторів...", оскiльки попереднє слово закiнчується приголосним, i наступне також починається з приголоснoго.
той ще ся не вродив, щоб усім догодив.

Digamma

Цитата: andrewsiakдо речi, що вiдчувається у вашому
Цитата: Женщина-воин... що сенс - в помилці авторів  реклами.

Якби тільки там... :(

andrewsiak

Женщина-воин

Дякую за виправлення!
До речі, не пам'ятаю, де казала, шо я - професор з української?!
А щодо фонетики, то повсюди, наприклад, говорять слово «принаймНі». А пан Дигамма постійно використовує це слово як «принаймі».
Але, мабуть, це в мене ще і вуха не такі, як слід. :-(
То якби ж тільки вуха! бо в мене є інший недолік - знаю ще одного відомого Тимошенка! - славнозвісного «Тарапуньку» :D (але тоді поруч має бути вулиця Березина, тобто "Штепселя" ;-))

Digamma

Цитата: Женщина-воинА щодо фонетики, то повсюди, наприклад, говорять слово «принаймНі».

Вибачте, але я також не пам'ятаю де я казав, що я - професор української. Більше того, я навіть не пригадую, щоб я десь стверджував, що мене можна взяти за взірець літературної мови. (хоча, не заперечую, було б краще писати літ. нормою, що й робитиму надалі)

Цитата: Женщина-воинв мене є інший недолік - знаю ще одного відомого Тимошенка! - славнозвісного «Тарапуньку»

Дуже цікаве зауваження на "Ви знаєте ще Тимошенок жіночої статі?!".  :shock:

Щодо вашої відвертої іронії, то, перепрошую, але вона мені не здається доречною, оскільки мова йшла про дещо інше, а саме про "росiйський субстрат"... Іноді дуже помітно, коли думка російською потім перекладається українською. Проте, згодний, найкращій захист - це напад... Та й "нік" зобов'язує... ;)

andrewsiak

Digamma

Цитата: andrewsiakО! Дигамо, будь трохи гречнішим! ;-)

:wink:  Дзуськи! Суворим простіше! :D  :wink:

andrewsiak

Женщина-воин

{видалено - F}

Цитата: DigammaІноді дуже помітно, коли думка російською потім перекладається українською.
Кожен російськомовний думає російською, а потім перекладає державною - іноді вдало, іноді не дуже. Ну, та й що ж? Люди навчаються.
До речі - якщо носії української припускають помилки або розмовляють суржиком - то, звісно, важко чекати на досконалість державної мови від іншомовних мешканців України.
Наприклад, зараз по Інтеру йде реклама "Мърної". Одного разу диктор говорить: "спонсор показу - торгова марка Мърная", а іншим разом саме той же диктор говорить, що "спонсор показу - торгівельна марка Мърная". Я й досі не можу зрозуміти - яка ж це марка насправді?
Про всі інші марки говорять, що вони - "торгівельні", разом з тим на гастрономі написано "торговий центр".

{видалено - F}

Digamma

Декілька останніх повідомлень було видалено через те, що вони істотно відхилялися від теми.

andrewsiak

Якщо Дигама видаляje, то вiн не просто видаляje, а викорiнюje! ;-)

Женщина-воин

Цитата: andrewsiakЯкщо Дигама видаляje, то вiн не просто видаляje, а викорiнюje! ;-)
Це для того, щоб "неповадно" було!

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр