Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Космонавтика форумлян :)

Автор Python, июля 24, 2016, 10:20

Волод

Ну, хто бажає, хай враховує усілякі порочні ККД.
Бо всім, не догодиш.
На ФАІ  головне зауваження: «Нащо 100 килотон?»
А мені і 100 мало.

Волод

На ФАІ, мене дістають за моє твердження, що у терміку можна рухатися швидше за швидкість терміку. І хоча я на прикладі лелек і т.п. мав на увазі швидкість, напрям якої не співпадає з напряму руху повітря, і взагалі писав, що не маю здоров'я, щоб роз'яснювати особливості руху тіл геодезичними лініями просторовочасової цільності, в мене виникло бажання «створити» «перпетум мобіле», який піднімався би у терміку швидше за сам термік, при цьому не шкрябаючи колесами по землі.
Які є думки щодо цього?

Волод

Волод

Вирішив почати з шайтан-арби.

1.   Відключаємо колеса від редуктора, а для приводу редуктора використовуємо котушку з мотузкою, захрипівши кінець мотузки за анкер, що загнано у землю.     Маємо формулу: Fг*(Vа-Vв)=Fм*V                                                                                де:                                                                                                                                                  Fг – тяга гвинта;
Fм – натяжіння мотузки;                                                                                                                Vа – швидкість арби; 
Vв – швидкість вітру.           
Зрозуміло, що у цій формулі не вистачає КПД, аєродинамічних  втрат ...тобто арба може розігнатися до швидкості світла. Але підемо на це спрощення.
2.   Спрямовуючи вітер і арбу догори, отримуємо іншу формулу:
      Fг*(Vа-Vв)=(Fм+mg)*V

Тобто, арба може розвити швидкість вищу за швидкість терміку, поки вистачатиме мотузки.                                                                           

Волод

Мабуть краще «рушія», а не «приводу».

:green: Нова редакція:

1.   Відключаємо колеса від редуктора, а в якості рушія редуктора використовуємо котушку з мотузкою, закрипівши кінець мотузки за анкер, що загнано у землю.     Маємо формулу: Fг*(Vа-Vв)=Fм*Vа                                                                                де:                                                                                                                             Fг – тяга гвинта;
Fм – натяжіння мотузки;                                                                                                                       Vа – швидкість арби; 
Vв – швидкість вітру.           
Зрозуміло, що у цій формулі не вистачає КПД, аєродинамічних  втрат ...тобто арба може розігнатися до швидкості світла. Але підемо на це спрощення.
      Fг*(Vа-Vв)=(Fм+mg)*Vа

Тобто, арба може розвити швидкість вищу за швидкість терміку, поки вистачатиме мотузки.                                                         

Валентин Н

Цитата: Волод от февраля  3, 2022, 12:25

1.   Відключаємо колеса від редуктора, а для приводу редуктора використовуємо котушку з мотузкою, захрипівши кінець мотузки за анкер, що загнано у землю.     Маємо формулу: Fг*(Vа-Vв)=Fм*V                                                                                де:                                                                                                                                                  Fг – тяга гвинта;
Fм – натяжіння мотузки;                                                                                                                Vа – швидкість арби; 
Vв – швидкість вітру.           
      Fг*(Vа-Vв)=(Fм+mg)*V

Это про ветромобиль чи шо?
ЗАБАНИЛ ВИКИПЕДИЮ
Нижниь ıндэкс в ҷıсʌах — степень тıсяҷı
Препинания авторские!

Волод

Початок так, а друга половина вже про щось, що їде не горизонтально а вертикально і може відкинути колеса.

Волод

Намалював, що маємо зараз.
Не знаю, чи продовжувати....?

Валентин Н

ЗАБАНИЛ ВИКИПЕДИЮ
Нижниь ıндэкс в ҷıсʌах — степень тıсяҷı
Препинания авторские!

Волод

Я як собака - все розумію, а сказати нічого не можу.

Python

Я бачу пропелер на мотузці. Розігнати до швидкості світла? Гм... А звуковий бар'єр воно вже подолало?
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Волод

Шумовий так.  :green:

Тут сенс у принципі. Чи можна теоретично у висхідному потоці рухатись швидше за потік, не використовуючи ні двигуни, ні балони з гелієм? Коли теоретично можна, тоді можна буде знайти і практичні варіанти реалізації, долаючи бар'єри.

Але народ тупить навіть на котушці з нитками.

Волод

Python

Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Awwal12

Фашиствующий имперец, асексуал и многожёнец, татарофоб, заслуженный функционер РПЦ. Слушает радио "Радонеж" и терпеть не может счастливых людей.

"Да здравствуют ДОЯРКИ!! Потому что доярки - это раса сверхчеловеков. За ними будущее планеты. Они переживут даже атомную войну, потому что доярки вечны, ибо хтоничны. И дадут потомство, которое тоже будет доярами и доярками. Ура, товарищи!.." (c) Awwal12

Awwal12

Фашиствующий имперец, асексуал и многожёнец, татарофоб, заслуженный функционер РПЦ. Слушает радио "Радонеж" и терпеть не может счастливых людей.

"Да здравствуют ДОЯРКИ!! Потому что доярки - это раса сверхчеловеков. За ними будущее планеты. Они переживут даже атомную войну, потому что доярки вечны, ибо хтоничны. И дадут потомство, которое тоже будет доярами и доярками. Ура, товарищи!.." (c) Awwal12

Волод

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:

√49:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр