Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Тест з української мови

Автор Flos, сентября 10, 2014, 15:37

Python

Цитата: Клонопотам от сентября 10, 2014, 17:53
Цитата: engelseziekte от сентября 10, 2014, 17:52
Там якийсь дивний механізм. Мене за 1/10 теж Азіровом нагородило.
Я думаю, якщо <5, то Азіров чи кокошник. Якщо >5, то нащадок Шевченка чи випускниця філфаку.
6 з 10 правильних відповідей
Твій рівень українізації «Люся»

Є хороші новини! В мені прокидається філологічний хист але, найголовніше, — жага до знань. Тому сьогодні мій рівень української — «Батя, я стараюсь». Та маючи таку потужну мотивацію до покращень, мовний прогрес почнеться вже незабаром!
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Kaze no oto

Більше читайте Фаріон. То й буде вам щастя ;)

Python

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 00:02
Більше читайте Фаріон. То й буде вам щастя ;)
На частину питань принципово відповів неправильно :)
«Філологічно правильний» варіант не завжди придатний для практичного застосування в сучасній розмовній українській мові.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

alant

8 з 10 правильних відповідей
ЦитироватьТвій рівень українізації «Нащадок Шевченка»
Слава Україні! Рівень моєї українізації зашкалює. Я грамотно пишу та розмовляю рідною мовою. Кобзар би мною пишався!
В питанні про сходи, не було речення яке би я сприянів як правильне.
Я уж про себя молчу

Kaze no oto

А я переплутав водостійкий і водотривкий. Який жах :'(

alant

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 00:15
Тут я вгадав
Я уж про себя молчу

Leo

у меня 6  :-[ а ведь каждое утро смотрю украинские новости   :'(

Python

Цитата: alant от сентября 11, 2014, 00:17
Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 00:15
Тут я вгадав
Не факт, що самі автори тесту правильно зрозуміли цю різницю.
ЦитироватьВОДОТРИВКИЙ, а, е. Який не піддається дії води. Шари, крізь які вода не проходить, називаються водотривкими (Фізична географія, 5, 1956, 39).
ЦитироватьВОДОСТІЙКИЙ, а, е. Який не піддається руйнівній дії води. Під стіни обов'язково кладуть фундамент з водостійких матеріалів (Колгоспник України, 4, 1958, 13).
За визначенням, і те, й інше не піддається дії води (яка, в випадку «водостійкого», вважається руйнівною). Здатність «водотривкого» не пропускати воду крізь себе можна вивести з прикладу вживання, але в визначенні про це нічого не сказано — воно майже ідентичне «водостійкому».

Lodur

Цитировать10 з 10 правильних відповідей
Твій рівень українізації «Нащадок Шевченка»

Слава Україні! Рівень моєї українізації зашкалює. Я грамотно пишу та розмовляю рідною мовою. Кобзар би мною пишався!
Очам своїм не вірю. Хоча, напевне, могло б бути й 9 з 10, якби на питання про сходи я вибрав інший варіант, який вважав вірним.
8-й Девственник Лингвофорума

If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is: infinite. (W. Blake)
Какая потребителю разница, какой продукт лучше не работает?.. (Awwal12)

Kaze no oto

Offtop
ААА! Східняки краще знають мову! :uzhos:

LUTS

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 12:28
Offtop
ААА! Східняки краще знають мову! :uzhos:
Справді віриш, що цей тест показує рівень знань української?  :what:
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

Kaze no oto

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 12:30
Справді віриш, що цей тест показує рівень знань української?  :what:
Ні, але спочатку думав, що так.

engelseziekte

«Знання мови» — міфологічний псевдопоказник, втюхуваний в бідолашні голови сектою філологів-фаріонітів

Kaze no oto

Цитата: engelseziekte от сентября 11, 2014, 12:51
«Знання мови» — міфологічний псевдопоказник, втюхуваний в бідолашні голови сектою філологів-фаріонітів
А як без знання мови?

engelseziekte

А навіщо його вимірювати? Його вам або реально досить або ні.

LUTS

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 13:06
Цитата: engelseziekte от сентября 11, 2014, 12:51
А як без знання мови?
Моя бабуся в свій час закінчила 4 класи. Думаєш, вона української мови не знала?
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Flos

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 13:06
А як без знання мови?

Як завжди.

Цитата: Оксана Забужко от мова, яку до пуття хiба ще скiлькасот душ на цiлiм свiтi й знає

Kaze no oto

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 13:13
Моя бабуся в свій час закінчила 4 класи. Думаєш, вона української мови не знала?
Та знала. Але ж вона говіркою розмовляла, чи ні?
Ось моя прабабуся взагалі не володіла літературною мовою. То мені з того соромно.

Хворост

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 13:26
Ось моя прабабуся взагалі не володіла літературною мовою. То мені з того соромно.
:o
Когда я сажала, ливала смородину,
Она превращала мой сад в огородину.
Она превращала, рубила дрова,
На них высекая попутно слова.
arseniiv

Python

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 13:13
Не всім же бути онуками бабусь-філологів.

Lodur

Offtop
Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 12:28ААА! Східняки краще знають мову! :uzhos:
Тест же ж з літературної. Ми просто гарно у школі вчилися. :tss: А так - ми несправжні українці, на відміну від. Не засмучуйтесь.
8-й Девственник Лингвофорума

If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is: infinite. (W. Blake)
Какая потребителю разница, какой продукт лучше не работает?.. (Awwal12)

LUTS

Ясно, що розмовляла.

LUTS

Цитата: Flos от сентября 11, 2014, 13:17

Цитата: Оксана Забужко от мова, яку до пуття хiба ще скiлькасот душ на цiлiм свiтi й знає
Огидна, зарозуміла тітка.

engelseziekte

Цитата: Kaze no oto от сентября 11, 2014, 13:26Ось моя прабабуся взагалі не володіла літературною мовою.
Це привід для гордості.

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 14:04Огидна, зарозуміла тітка.
Не знаю, що за тітка, але до тої цитати ваш опис наче пасує.

Клонопотам

А мені навпаки дуже сумно, коли бачу, що бабуся розмовляє з односільчанами не так, як зі мною. :(
井蛙不可以語於海者,拘於虛也
З колодязною жабою не можна говорити про океан: вона обмежена своєю дірою

(Автор фото на аватарі — Яманака Тамакі, flickr . com/photos/tamaki/249724430)

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр