Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Український ринок харчів швидкого приготування

Автор DarkMax2, сентября 5, 2014, 09:14

DarkMax2

Цитата: SIVERION от сентября  5, 2014, 21:01
Дуже давно не їв, найкраща домашня вермішель зроблена своїми руками. Що для цього потрібно так це борошно,вода та яйці й більш нічого
А таке не їсте? Це для варки звичайної.

Купив якось. Так і не скуштував.
Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

Sandar

Цитата: DarkMax2 от сентября  5, 2014, 22:11
Дуже давно не їв, найкраща домашня вермішель зроблена своїми руками. Що для цього потрібно так це борошно,вода та яйці й більш нічого

Нітенісе, про мене.

DarkMax2

Цитата: DarkMax2 от сентября  5, 2014, 22:11

Знов купив. З'їв з тушкованою яловичиною. Непогано.

Theo van Pruis

Цитата: DarkMax2 от сентября  5, 2014, 13:27
Цитата: Zavada от сентября  5, 2014, 12:04
Цитата: DarkMax2 от сентября  5, 2014, 09:14
Чи тіснить російський "Ролтон" харків'янку "Мівіну"?
Ця харків'янка - власність  корпорації Nestle.
https://uk.wikipedia.org/wiki/Мівіна
Не так давно. Лише 4 роки. І усе одно на фабриках (чи вона одна?) працюють українці.

Тільки-но повернувся з крамниці. На полицях "Ролтони" :( "Мівіни" не бачно :(
Дивно: опошни раз, коли я быв в Украине, Ролтона наогул у продажи не было, всюды гэтая Мивина якраз.
Даёшь австронезийскую инфиксацию во все поля!

oveka

Zavada

Живу в Києві. Вчора був: 1)  у супермаркеті мережі "Велика кишеня"; 2) на оптово-роздрібному ринку.
1. Багато різновидів "Мівіни". "Роллтона" нема (хоча кілька пакетиків Роллтона" придбав там раніше за акцією). До речі, там акція ще з квітня йде: щотижня (на сайті брешуть, що щонеділі) можна вибрати з переліку, що змінюється, 8 товарів; щоразу після придбання цих товарів півціни наступного дня повертається на картку бонусами. Єдиний недолік: ці бонуси нема сенсу витрачати на товари з тієї ж акції (при оплаті бонусами півціни не повертається). А всі інші товари можна оплачувати бонусами хоч завтра, хоч через рік.
2. У більшості кіосків - лише "Мівіна". У деяких - "Мівіна" та "Роллтон" (з переважанням першої).
Буду в іншим мережевих крамницях - напишу.
В трамваях, на улицах – всюду подряд
Висит и гремит безобразный мат.
Но только не гневайтесь так сурово –
Теперь это – «гласность», «свобода слова»!
Эдуард Асадов

DarkMax2

DarkMax2

Сьогодні їв "Ролтон" "по-домашньому". На відміну від "Мівіни" "домашньої" м'ясо не справжнє консервоване, а соєве, як я зрозумів. А ще є горошок. Чомусь видався смачнішим за "харків'янку".

Sandar

Коли був малий, тато, родичі, дорослі знайомі (лікар , вчителька , наприклад), всі короче — лякали, що таке їдло дуже грішне і нечисте. Тому я боюся такого їдла і дивуюся як ти його смакуєш.

DarkMax2

Е... у християнстві немає грішної та нечистої їжі: "Ничто, входящее в человека извне, не может осквернить его" (с) Ісус.
Така їжа не дуже корисна, але "гріховність" - це сміх!

Sandar

Цитата: DarkMax2 от сентября 11, 2014, 18:56
Е... у християнстві немає грішної та нечистої їжі: "Ничто, входящее в человека извне, не может осквернить его" (с) Ісус.
:(
Я образно сказав.

А того Ісуса ше попробуй пойми.

LUTS

"Ничто, входящее в человека извне, не может осквернить его" (с) Ісус.
Склалось враження, що Ісус десь з-під Рязяні  ::)
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

DarkMax2

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 18:59
Склалось враження, що Ісус десь з-під Рязяні  ::)
Синодальний переклад  :umnik:

Python

Євангельський текст без єрів та ятей якимсь сектантством попахує...
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

LUTS

До речі, а як же пости?  :???
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

DarkMax2

Цитата: Python от сентября 11, 2014, 23:52
Євангельський текст без єрів та ятей якимсь сектантством попахує...
Ви щось плутаєте.
Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 23:54
До речі, а як же пости?  :???
Гріх не в їжі, а в нестриманості.

LUTS

Цитата: DarkMax2 от сентября 11, 2014, 23:55
Ну є ж конкретна їжа від якої потрібно відмовлятись.

DarkMax2

Цитата: LUTS от сентября 11, 2014, 23:57
Ну є ж конкретна їжа від якої потрібно відмовлятись.
Цитировать«Ошибается тот, кто считает, что пост лишь в воздержании от пищи. Истинный пост, — учит святитель Иоанн Златоуст, — есть удаление от зла, обуздание языка, отложение гнева, укрощение похотей, прекращение клеветы, лжи и клятвопреступления». Пост — не цель, а средство отвлечься от услаждения своего тела, сосредоточиться и подумать о своей душе; без всего этого он становится всего лишь диетой.
Сенс не в конкретних харчах, а у самоконтролі.

Python

Ви щось плутаєте.
Просто біблійні переклади in modern Russian стійко асоціюються з усілякими єговістами та баптистами, що активно зайнялись їх поширенням, як тільки стало можна. Традиційне православ'я більше асоціюється зі старо-/церковнослов'янщиною.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

DarkMax2

Цитата: Python от сентября 12, 2014, 00:04
Ви щось плутаєте.
Просто біблійні переклади in modern Russian стійко асоціюються з усілякими єговістами та баптистами, що активно зайнялись їх поширенням, як тільки стало можна. Традиційне православ'я більше асоціюється зі старо-/церковнослов'янщиною.
То мова ритуалу. Біблія для вірян сучасною російською мовою, хоч і з архаїзмами та пафосом.

Python

Цитата: DarkMax2 от сентября 12, 2014, 00:07
То мова ритуалу. Біблія для вірян сучасною російською мовою, хоч і з архаїзмами та пафосом.
Суб'єктивно, сучасне російське православ'я взагалі перейняло чимало рис протестанських церков, з якими змушене конкурувати.

Zavada

Одним із елементів Різдвяного святкового столу є кров'яна ковбаса або, простіше кажучи, кров'янка. Та у суспільстві виникають сумніви щодо того, чи можна її їсти православному християнину. Адже людині вживати кров заборонено Богом! У цій статті ми спробуємо дати відповідь на питання: "Чи може православний християнин вживати кров'янку?".

Звернемося до Біблії. Дійсно, у книзі Буття (9,2-4) сказано: "все, що рухається, що живе, буде Вам у їжу... тільки плоті з душею її, з кров'ю її, не їжте". Як бачимо, ці слова сказані ще у Старому Завіті після потопу. Душа тварини є матеріальною - це кров (Бут. 1,24-25), а душа людини - невидимою та безсмертною (Бут. 2,7).

Якщо дотримуватися букви Закону, то ми не повинні споживати крові тварин у рідкому стані. Та виникає ще одне запитання. Хочемо ми цього чи ні, але у м'ясі все одно є незначна кількість крові, бо повністю відділити кров від м'яса людина не може. Виходить, що м'ясо не можна їсти взагалі? Ні. Бо, відмовляючись від м'яса, ми порушуємо Волю Божу: "все, що рухається, що живе, буде Вам у їжу..." (Бут. 9,3).

Тому, слідуючи Святому Письму, м'ясо ми маємо вживати. А щодо цих слів: "... тільки плоті з душею її, з кров'ю її, не їжте" (Бут. 9,4), то тут йдеться про заборону на вживання рідкої крові, тобто пити її не можна.

Сьогодні православні християни живуть у Новому Завіті, отже, вони мають більше турбуватися про свій духовний стан, про чистоту душевну, а не зовнішню (мається на увазі гріх від їжі). Господь наш Ісус Христос сказав: "Чи ж ви не розумієте, що все те, що входить в уста людини, потрапляє у черево, та й назовні виходить? Що ж виходить із уст, те походить із серця - воно і оскверняє людину. Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіжки, неправдиві свідчення, богозневаги. Оце людину і оскверняє" (Мф. 15, 17-20).

Можна не їсти кров'янки і бути злою жорстокою, немилосердною та гордою людиною, а можна споживати кров'янку і, навпаки, бути доброю, милосердною та побожною людиною.
http://svdh.dp.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=547:2012-09-04-11-22-03&catid=14:2011-09-09-06-26-08&Itemid=9

Старий Завіт дійсно містить багаторазово повторювану заборону вживання крові: "плоті з душею її, з кров'ю її, не їжте" (Бут. 9:4), бо "душа тіла в крові" (Лев. 17:11). Ця заборона була обгрунтована по-перше тим, що кров приносилася в жертву Богові: "Я призначив її (кров) вам для жертовника, щоб очищати душі ваші, бо кров ця душу очищає» (Лев. 17:11), а по-друге, у жаркому кліматі кров псувалася найшвидше з усього м'ясива, тому Господь заборонив її вживати, щоб юдеї не піддавались харчовим отруєнням.

У Новому Завіті Апостольський собор, звертаючись до навернених з поганства християн, повторно забороняє їсти кров: прозелітам слід "утримуватися від ідоложертовного м'яса, і крові, і удавленини, і блуду" (Діян. 15:29). Однак у першому посланні св. апостола Павла до коринтян сказано: "Їжте все, що у м'ясника продається, нічим не турбуючись ради совісти; Господня бо земля та її повнота" (І Кор. 10:25-26). Тобто, як видно, однозначної підтримки правила про ритуальну чистоту їжі Новий Завіт не приймає.

Пізніша церковна традиція також містить кілька заборон на вживання крові, між ними й 63 Апостольське правило і 67 правило Трульського собору. Як видно, цю заборону дійсно ніхто не скасовував, але на практиці вона не діє вже давно.

На запитання "чи можу я вживати кров?" відповідь дати може лише кожен особисто. Однак слід пам'ятати, що у Христі для нас немає ніяких заборон, якщо живемо у Ньому і в Його любові.

http://kyrios.org.ua/literature/articles/6558-chi-mozhna-hristijanam-yisti-krovjanku.html
Эдуард Асадов

DarkMax2

Я б червоним виділив дещо інші рядки. Слова Ісуса усе таки мають найбільший авторитет у цьому питанні.
А про душу у крові це окреме питання - питання, чи є душа у звірів ::) Бачив трактування, що у звіра немає чи то душі, чи то духа.

Zavada

Цитата: DarkMax2 от сентября 12, 2014, 10:57
Я б червоним виділив дещо інші рядки. Слова Ісуса усе таки мають найбільший авторитет у цьому питанні.
Виділив посилання на стару традицію.
А слова Ісуса не треба абсолютизувати. Скажімо, за що він прокляв бідолашну смоковницю, котрій не час був плодоносити?

Уранці, повертаючись до міста, він зголоднів. Побачивши одну смоковницю край дороги, він підійшов до неї, та не знайшов на ній нічого, крім самого листя, тож сказав до неї: "Нехай повік не буде з тебе плоду!" І негайно же смоковниця всохла.
http://ukrbible.at.ua/MT/mt21.htm
Эдуард Асадов

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр