Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Нова спроба задушити нашу мову

Автор svidomit132, мая 24, 2012, 15:27

RockyRaccoon

Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 21:59
Ми ж з вами вже "дружили". Бачите, які результати
Коли? Коли ви були в складi СРСР? Це була не дружба. А останнi двадцять рокiв ви з нами не дружили.

Python

Цитата: RockyRaccoon от июня 10, 2012, 22:03
Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 21:59
Ми ж з вами вже "дружили". Бачите, які результати
Коли? Коли ви були в складi СРСР? Це була не дружба. а останнi двадцять рокiв ви з нами не дружили.
А якою має бути дружба, щоб це не виглядало як колоніалізм?
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от июня 10, 2012, 22:03
А останнi двадцять рокiв ви з нами не дружили.
Так? По-моєму навіть занадто дружили. Інші вже в ЄС давно, а ми все братаємось з тими, кому друзі лише різні венесуели та північні кореї.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

Y tú vendrás marchando junto a mí y así verás tu canto y tu bandera florecer.

RockyRaccoon

Цитата: Python от июня 10, 2012, 22:00
Ну і, звичайно ж, русифікація — не та
ціна, яку ми готові заплатити за дружбу
Це я i не пропонував. Я взагалi пропонував вам тiльки дуже не спокушатися дружбою з амерiканцями, бо дружба для них - пiдкорення. I все. Не знаю, що на мене всi накинулися, наче дороже амерiканцiв для вас нiкого немає.

RockyRaccoon

Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 22:06
Так? По-моєму навіть занадто дружили. Інші вже в ЄС давно, а ми все братаємось з
тими, кому друзі лише різні венесуели та північні кореї.
Ну уж не надо. В ЕС вас не пускают совсем по другим причинам. У них маленьких Греций вот так хватает, а тут им только вашей огромной Греции не хватало...

Маркоман

Интеграция с Россией никак не предполагает отказа от украинского языка и перехода на русский.
Раб Кремляди и Первого канала

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от июня 10, 2012, 22:16
Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 22:06
Так? По-моєму навіть занадто дружили. Інші вже в ЄС давно, а ми все братаємось з
тими, кому друзі лише різні венесуели та північні кореї.
Ну уж не надо. В ЕС вас не пускают совсем по другим причинам. У них маленьких Греций вот так хватает, а тут им только вашей огромной Греции не хватало...
Угу. Причина тут в 20- річній багатовекторності. А якби відразу відірвалися б від вас, як інші нормальні держави, все було б по-іншому.
Я там де сонце на стінах. Я там де сонце на стелі. Танцюю танець пінгвіна. Страшно веселий...

LUTS

Цитата: Маркоман от июня 10, 2012, 22:18
Интеграция с Россией никак не предполагает отказа от украинского языка и перехода на русский.
Серйозно? Історія показує інше.

Маркоман

Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 22:20
Угу. Причина тут в 20- річній багатовекторності. А якби відразу відірвалися б від вас, як інші нормальні держави, все було б по-іншому.
Было бы еще хуже. ЕС - это не счастье и не халява, а о независимости в ЕС можно сразу забыть.
Раб Кремляди и Первого канала

LUTS

Цитата: Маркоман от июня 10, 2012, 22:22
Было бы еще хуже. ЕС - это не счастье и не халява, а о независимости в ЕС можно сразу забыть.
Ясно, що гірше. У нас же так багато заробітчан з Польщі, Чехії...

RockyRaccoon

Угу. Причина тут в 20- річній багатовекторності. А якби відразу відірвалися б
від вас, як інші нормальні держави, все було б по-іншому.
Угу. 20 лет назад так бы они за вас и ухватились с вашей тогдашней социалистической экономикой.

LUTS

Цитата: RockyRaccoon от июня 10, 2012, 22:25
Угу. Причина тут в 20- річній багатовекторності. А якби відразу відірвалися б
від вас, як інші нормальні держави, все було б по-іншому.
Угу. 20 лет назад так бы они за вас и ухватились с вашей тогдашней социалистической экономикой.
Прибалтика вже давно там. Чим ми гірші?

Python

Цитата: Маркоман от июня 10, 2012, 22:18
У випадку такої інтеграції, можна буде говорити, як мінімум, про ширше використання російської мови на Україні. Це точно стосуватиметься всіх сфер, де дві держави взаємодіятимуть між собою: інтерес росіян до української мови важко назвати високим, економічна роль Росії в цій системі буде завжди вищою, українці російську мову знають достатньо добре, щоб у росіян необхідність учити українську мову так і не виникла. Крім того, внутрішня політика України, спрямована на розширення сфери використання української мови за рахунок російської, неминуче викликатиме протести з боку Росії, і Росія матиме більше можливостей, щоб вплинути на Україну. Якщо ареал російської мови буде лише розширюватись, колись це закінчиться повною русифікацією України.
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Sirko

Цитата: do50 от июня 10, 2012, 21:11
Цитата: RockyRaccoon от июня 10, 2012, 21:08
Смейтесь, паяцы.
http://lingvoforum.net/index.php?action=profile;u=33552

:D Цілком природньо, що 800 років панування монголо-татарської Московії позбавило місцевих фіно-угорців почуття гумору.
Може це допоможе?  :green:

RockyRaccoon

Цитата: Sirko от июня 10, 2012, 23:06
монголо-татарської Московії
О, зараз бачу, що таке Сiрко! Як говориться, без коментарiєв...

piton

Цитата: Python от июня 10, 2012, 16:57
Я б не ставив знак рівності між русифікацією України й українсько-російською дружбою: якщо українці не люблять росіян, то тільки через їх бажання бачити українців російськомовними.
Ерунда. За всех москалей не скажу, только за себя. При редких встречах прошу приятелей перейти на украинский. Отшутятся украинской прибауткой и ... продолжают российской. Откуда этот стереотип? Неприятие вызывает навязывание языка, методами жлобскими. И не язык тут самоцель даже, главное - вот этот посев нац. розни, "москаль менi не брат". А что не любят москалей - именно результат современного воспитания, в основном. А все эти терки буржуев газпромовских или украиских мне настолько пофиг, что говорить об этом не хочется. Мне чего с того?
Что до дел державы Российской, за которые несу (типа) ответственность, то особого стыда не испытываю, честно. Есть возражения? Помню пару заявлений МИДа по поводу русского языка, дык по делу же.
Единственно, неловкость была, когда Медведев начал разглагольствовать о победе в ВОВ одной Россией. Глупость очевидная, но и там он не вышел откровенно за рамки непличия. Просто м-к.
W

Python

Цитата: Маркоман от июня 10, 2012, 22:22
Ну, особисто я ізоляціоніст. Негативно ставлюсь і до європейської, і до євразійської інтеграції. Можливо, якісь перспективи для України могли б бути в центральноєвропейській інтеграції, але зараз вона не на часі.

З іншого боку, ключовим питанням для українсько-російських відносин є мова. То чому б росіянам самим не розрубати цей гордіїв вузол, почавши масово вчити в школах українську мову як іноземну (замість англійської або як третю мову)? Впевнений, це значно покращило б ставлення українців до євразійської інтеграції.

LUTS

Цитата: piton от июня 10, 2012, 23:12
При редких встречах прошу приятелей перейти на украинский. Отшутятся украинской прибауткой и ... продолжают российской.
Друзів-росіян?

LUTS

Цитата: Sirko от июня 10, 2012, 23:30
Чомусь ця тема хвилює путінюґендську гопоту на кшталт pitona,  Маркомана, RockyRaccoona, do50. Мабуть оплата більша.  ::)
Нащо ж ви так всіх під одну.

Python

Цитата: piton от июня 10, 2012, 23:12
Отшутятся украинской прибауткой и ... продолжают российской. Откуда этот стереотип?
Важко сказати, чому так. У себе вдома вони україномовні? Причин, чому вони не говорять з Вами українською, може бути безліч: наприклад, не впевнені в правильності своєї мови, або не впевнені, чи достатньо добре Ви нею володієте, та й взагалі, не всі почуваються комфортно, розмовляючи українською з російськомовними. В системі «українська — для своїх» навіть друг може не сприйматись як достатньо свій, а розмова українською в ній — надто інтимний процес, щоб виставляти його напоказ.

piton

Цитата: LUTS от июня 10, 2012, 23:25
Цитата: piton от июня 10, 2012, 23:12При редких встречах прошу приятелей перейти на украинский. Отшутятся украинской прибауткой и ... продолжают российской.
Друзів-росіян?
У нас сборная солянка. Есть и из армян, евреев и немцев :)
Украинцы преобладают, бо территория Украины.
W

do50

RockyRaccoon, сейчас вам могут поведать о восточных карело-калмыкских варварах, которые украли исконное название у украинцев :eat:
Проблемы интеграции России в ад должны волновать ад, а не Россию

«Россия управляется непосредственно Господом Богом. Иначе невозможно представить, как это государство до сих пор существует», Генерал-фельдмаршал Х. А. Миних
«Россией управлять не сложно, но совершенно бесполезно», Александр II

LUTS

Цитата: piton от июня 10, 2012, 23:35
У нас сборная солянка. Есть и из армян, евреев и немцев :)
Украинцы преобладают, бо территория Украины.
Ви проживаєте на території України?

piton

Цитата: Python от июня 10, 2012, 23:35
Важко сказати, чому так. У себе вдома вони україномовні? Причин, чому вони не говорять з Вами українською, може бути безліч
Да разные люди. В основном русскоязычные, но некоторые  дома говорят по-украински. Но так сложилось, что у нас русский для общения. Хотя проблем с пониманием украинского и нету, вроде.
W

piton

W