Довгий час виступав проти назв міст із закінченням - ове, -еве. Думав для селища назва. А потім зрозумів, що це в мені російськомовність каже, що город він і назва повинна бути не середнього, а чоловічого роду (переважно).
Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 00:48Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.Я рішуче протиЯкшо і пеерйменовувати то тіки Кіровоград і Дніпропетровськ як названі на честь комуняк. Але повертати їм історичні назви нема сенсу бо це те саме що переменувати гітлревськ і Гебельсівськ в Борманівськ і Менгелівськ тобто один і той самий хрен
Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.
Цитата: Python от Марта 11, 2012, 01:36Єлисаветград. Знову ж, ім'я російського монарха (втім, роль Єлизавети в історії України була досить позитивною). Не обов’язково ім’я російського монарха. Насамперед, Єлисавета — це ім’я матері Івана Хрестителя.
Єлисаветград. Знову ж, ім'я російського монарха (втім, роль Єлизавети в історії України була досить позитивною).
Цитата: Pawlo от Сентября 23, 2013, 02:10Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 00:48Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.Я рішуче протиЯкшо і пеерйменовувати то тіки Кіровоград і Дніпропетровськ як названі на честь комуняк. Але повертати їм історичні назви нема сенсу бо це те саме що переменувати гітлревськ і Гебельсівськ в Борманівськ і Менгелівськ тобто один і той самий хренЩо маєте проти Юзова?
Цитата: Lugat от Марта 12, 2012, 01:10Цитата: Python от Марта 11, 2012, 01:36Єлисаветград. Знову ж, ім'я російського монарха (втім, роль Єлизавети в історії України була досить позитивною). Не обов’язково ім’я російського монарха. Насамперед, Єлисавета — це ім’я матері Івана Хрестителя.Це демагогія. Формально і Пітер типу не на честь Петра 1 названийтак можна сказати що давайте важати що Кіровоград на честь перса Кіра Великого?* до речі теж позитивно в Писанні, а не на честь комуняки
Цитата: alant от Сентября 23, 2013, 02:17Цитата: Pawlo от Сентября 23, 2013, 02:10Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 00:48Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.Я рішуче протиЯкшо і пеерйменовувати то тіки Кіровоград і Дніпропетровськ як названі на честь комуняк. Але повертати їм історичні назви нема сенсу бо це те саме що переменувати гітлревськ і Гебельсівськ в Борманівськ і Менгелівськ тобто один і той самий хренЩо маєте проти Юзова?Чим Донецьк не вгодив?
Цитата: quez от Сентября 23, 2013, 02:20Цитата: alant от Сентября 23, 2013, 02:17Цитата: Pawlo от Сентября 23, 2013, 02:10Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 00:48Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.Я рішуче протиЯкшо і пеерйменовувати то тіки Кіровоград і Дніпропетровськ як названі на честь комуняк. Але повертати їм історичні назви нема сенсу бо це те саме що переменувати гітлревськ і Гебельсівськ в Борманівськ і Менгелівськ тобто один і той самий хренЩо маєте проти Юзова?Чим Донецьк не вгодив?Він не на Донці розташований, а на Кальміусі.
Цитата: alant от Сентября 23, 2013, 02:05Довгий час виступав проти назв міст із закінченням - ове, -еве. Думав для селища назва. А потім зрозумів, що це в мені російськомовність каже, що город він і назва повинна бути не середнього, а чоловічого роду (переважно).Дивна логіка. А посьолок — середнього?
Аланте, це не лишень через російськомовність це взагалі то так і є
На -ове, -еве ніде не прижилось?
Ну що ті закінчення більш пасують меншим поселеним пунктам
І справді, від теперішньої кримської топонімії аж нудить. Садове, Виноградове і т.д. мало не в кожному районі.
Мені, навпаки, -ів у міст незвичне. Певне, тому, що на Закарпатті в розмовній мові замість нього переважно вживають -ово (для Виноградова, Рахова та Тячова).
Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 01:23Цитата: Svidur от Марта 11, 2012, 01:18Січеслав потрібен тільки автентичний Катеринослав!тобто таки Гітлерівськ у Менгелівськ ви пропонуєте. А сенс?
Цитата: Svidur от Марта 11, 2012, 01:18Січеслав потрібен тільки автентичний Катеринослав!
Січеслав потрібен
Цитата: alant от Сентября 23, 2013, 02:17Цитата: Pawlo от Сентября 23, 2013, 02:10Цитата: DarkMax2 от Марта 11, 2012, 00:48Чи підтримали би Ви повернення до історичних назв міст? Якщо частково, то які саме міста Ви би перейменували? Я, наприклад, виступаю за Юзів та Станіславів.Я рішуче протиЯкшо і пеерйменовувати то тіки Кіровоград і Дніпропетровськ як названі на честь комуняк. Але повертати їм історичні назви нема сенсу бо це те саме що переменувати гітлревськ і Гебельсівськ в Борманівськ і Менгелівськ тобто один і той самий хренЩо маєте проти Юзова?конкретно зщодо Юзіки я не проти але проти можуть бути самі донеччани
Цитата: alant от Сентября 23, 2013, 02:05Довгий час виступав проти назв міст із закінченням - ове, -еве. Думав для селища назва. А потім зрозумів, що це в мені російськомовність каже, що город він і назва повинна бути не середнього, а чоловічого роду (переважно).Мені, навпаки, -ів у міст незвичне. Певне, тому, що на Закарпатті в розмовній мові замість нього переважно вживають -ово (для Виноградова, Рахова та Тячова).
(wiki/uk) Донецьк_(Росія)Бо Юзів перейменували у Донецьк вже при наявності Донецька. Я розумію, коли міста-тезки виникають стихійно, але ось такі недбалі перейменування я засуджую.
В быстром ответе можно использовать BB-теги и смайлы.