Юнона, много си добра! Много!
Браво!
Разкажи, моля те, за фестивала. Или фестивалЯ? За фестивалА, карнавалА, кашкавалА

Ето, разказвам ти с удоволствие.
Ако имаш регистрация във Фейсбука, можеш да ме добавиш като приятелка и ще видиш снимки и видео.

Това е национален фолклорен фестивал.
Явихме се с две хора с хубава хореография.
Първото беше по-бавно (и по-сложно). Добруджанско. Добруджа е една от фолклорните области на България.
Другото ни хоро беше много динамично, от Тракийска етнографска област, нарича се Бучимиш.
Ние бяхме дебютанти, но привлякохме вниманието много силно върху себе си. Публиката много ни хареса, но ние самите не се харесахме чак толкова, защото друг път сме си играли хората много по-добре.
Въпреки всичко, много сме нахъсани (имаме голямо желание) за следваща изява и ще се представим много по-добре.

Иначе беше много забавно и приятно да се играе пред толкова голяма публика. Много ми хареса на мен и се заредих на макс!
Защо КАРАХ, а не КАРВАХ? Нали това е било продължително действие?Да, продължително действие е, но "В" отпада.
Аз карах
Ти кара
Той караше
Ние карахме
Вие карахте
Те караха
И освен това искам да те попитам за глаголите ГЛЕДАМ, ГЛЕДНА, ПОГЛЕДАМ, ПОГЛЕЖДАМ.ГЛЕДАМ - виждам, смятам, считам. Това е най-общо казано нещо по-глобално.

Аз гледам телевизия всяка вечер. - по принцип
Аз гледам на света с розови очила. - това е мето възприятие за света
Аз гледам (искам, старая се) да съм винаги подготвена с упражненията.
Аз гледам на кафе много добре. - предсказвам бъдещето на кафе
Аз гледам на тебе като на приятел. - смятам те за приятел
ГЛЕДНА - няма такава форма

ПОГЛЕДАМ - гледам за малко, наблюдавам за малко
Ще погледам малко телевизия и ще си лягам.
Ти танцувай, аз ще те погледам.
И в двата случая може да се каже "гледам", но когато кажеш "погледам", това означава, че за малко време ще те гледам, а и някак си няма да гледам много внимателно и критично

ПОГЛЕЖДАМ - еднократно действие. Хвърлям поглед
Погледни през прозореца (виж).
Може да се употреби и по друг начин:
Не поглеждам цигари (разг.) = не пуша, не докосвам цигари
Харесвам Иван, но той не ме поглежда = Иван не иска да знае за мен, не ми обръща внимание.
Имахме много труден урок, а аз не съм поглеждала. = не съм учила
Юнона, дано да е станало ясно.
Ако не, питай пак:)