0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Може тут Meister винуватий у С.
Правопис непрямих відмінків слова мистець, а саме мистця, мистці, мистцем тощо, суперечить українській традиції не вимовляти три шелестівки /приголосних/ зряду. Українська мова знає три варіянти цього слова: митець, метець і мистець. В УССР за єдино можливу форму вибрано слово митець. Діяспора ж обрала варіянт мистець, бо він має спільний корінь із словом мистецтво, й від нього можна створити іменник жіночого роду мисткиня, якого митець не утворює. Отже, вибір діяспори мабуть таки кращий. Але непрямі відмінки слова мистець вимагають скорочення одного звуку, як у слові чернець:чернець але ченця, ченці /а не чернця, чернці/Звук Р у непрямих відмінках слова чернець випав. Те саме має місце і у слові мистець:мистець але митця, митці /а не мистця, мистці/Звук С у непрямих відмінках слова мистець випадає ( див. Розділ XV).
І чому ж?
У Торонто українські книжки не друкують, їх друкують у Торонті.
їх друкують у Торонті.
Quote from: Drundia on July 25, 2011, 16:23У Торонто українські книжки не друкують, їх друкують у Торонті.А вони далеко одне від другого?
метро
Проте можна таксями до Мукачева?
"метру"
Гайда пометримся? ()пометриймося?)
У львові мріють о метрі? ... тьху ти!
"до Торонті" Нема мертА до ТоронтА?
мене поб'ють
Done!
Поб’ю
Не битиму.
Що це за «о» таке?
Нема метра від нас до Торонта. Нєстети.
можна й таксями.
хни! я ревітиму!
здачі дати чи решти?
о! чоловіки! Увагу звертають на найменше! Бач, Львів з маленької (строчної?) - байдуже! Усі лише і пріють мріють на дрібницях підловити
Я знаю, метра буде, я знаю потЯгам йти!
з таких віддалених районів? та хоч би й на таксах, каби швидко і вчасно!
мо краще пєшкарусом?
А в чому переваги пішкаруса?
А, я зрозумів. Це такий хитрий план заманити нас у Дикий Степ? Бо доки пішкарус до Мукачева доведе, доведеться на пару тижнів стати неокочівниками...
неоБОМЖами?
With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.