З абревіатурами важко, коли треба перейти на українську

Особисто мені не подобається те, що одесити так б'ють себе в груди та кричать, що Одеса - руССкая била і всєгда будєт, але при цьому якось забувають закривають очі на те, що уся Одеська область говорить українською
Я себе в груди не б'ю саме з цього приводу, але Вам хочу сказати, що тут зв'язок логічний, як мені здається, відсутній. Яка різниця, що є в області? Одеська область - то не Одеса. Й те, що місто адміністративно є центром області, нічого не говорить. Одеса - то одне, Кодима - інше, Ширяєво - третє.
що уся Одеська область говорить українською. І досить чистою, до речі.
(У мене родичі живуть у Фрунзівці Одеської області, тому я знаю, про що пишу)
Не знаю, не знаю... Я був в області й чув там лише суржик, але ніяк не близьку до літературної українську мову. Його ж чую від людей, що приїзджають з області. Й це, здається, виглядає логічніше та природніше. Ні, я Вам повністю вірю, Ви ж не видумуєте, то зрозуміло. Просто, думаю, якщо такі випадки є, то вони, скоріше, виключення.
Так в Одесі таке про всю область заявляють
Такого ніколи не чув. З мого досвіду говорю в Одесі лише про місто Одеса. Розумію, мабуть є ті, хто каже про всю область. Але це виключення.
де-хто занадто прискіпливо ставить до подібних помилок
Помилка? Я думав, що то не помилка, а просто так деталь твого мовлення )
Але ж хлопець так і на відповів на питання, у якому ж такому страшному місці він був, де неможливо навіть писати українською мовою?
Таке місце, де в людини немає української розкладки й вона не хоча, щоб вона була, тому мені потрібно додавати та удаляти ії постійно, поки я тут )
Може б варто було б звернути увагу кого слід на це місце?
А кого це слід? Динозавра слід?
Якийсь явний деґраданс одеситів. Колись я був свідком, як вони говорили, типа: «ти ґекаєш как кацап», або «я нє рускій, я адєсіт»…
"Кацап" тут, скоріш за все, мало значення "мешканець Росії", а не "руський" ("росіянин", а не "руський").
Що до "я нє рускій, я - адєссіт", то таке є, як ї "Адєсса - асобая планєта". Хоча зараз цього вже менше й воно набагато менше відповідає дійсності...