0 Members and 16 Guests are viewing this topic.
Тільки причина якась незрозуміла.
Quote from: alant on March 27, 2018, 18:10Тільки причина якась незрозуміла.А че тут непонятного?Я абсолютно переконаний, що Центральна Європа може повністю відродитися лише після звільнення України від пострадянськості. Лише в такому разі це буде цілісний, самодостатній та успішний проект.Однак найцікавіше традиційно за лаштунками. В дружній розмові історик та журналіст з Польщі Зємовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю.Наша мета - формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об’єднує, а не роз’єднує.Собрался от совка спасаться и латиницей объединять , а 1000 лет самобытной истории этого му..ака не интересуют?
Дуже сподіваюся на те, що він це сказав задля відволікання населення від якихось незручних для влади проблем.
Nahadaju, ščo vy posluhovujeteśa abetkoju, jaku zaprovadyv Petro I. Ce toj pervyj, ščo rozpynav našu Ukrajinu, a vtoraja dokanala vdovu-syrotynu. Katy! katy! ľudojidy! Najilyś oboje, nakralyśa; a ščo vźaly na toj svit z soboju?
Є до 100 одиниць книжок, які були видані латинкою саме українською, різними версіямиРостислав Мартинюкhttps://www.radiosvoboda.org/a/29132450.html
Можно звичайно поговорити, про паралельне існування двох писемностей як в Черногорії.
я за фонематично-морфологічну латинку, значну в народі під іменем ”етимологічної“.
Quote from: Sventoslav on March 31, 2018, 16:53 я за фонематично-морфологічну латинку, значну в народі під іменем ”етимологічної“.Детальніше? Судячи з назви, має бути щось споріднене з максимовичівкою, але засобами латинської графіки?
латиничних
латинка
Szczuriacza / ščuŕača latynka
Дуже сподіваюся на те, що він це сказав задля відволікання населення від якихось незручних для влади проблем. Бо якщо він щиро переконаний в тих аргументах що навів, я починаю хвилюватися за нашу зовнішню політику.
Первое впечатление было, что это начало какого то зондирования со стороны нынешнего странного польского правительства.
В дружній розмові історик та журналіст з Польщі Зємовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю.
https://www.radiosvoboda.org/a/photo-ukrainska-latynetseiu/29135791.html
Perexid na latynku dozvolyt` zekonkmyty kupu hroshej. A skilky chasu my zberezhemo, jakshco ne budemo perekluchaty rozkladku klaviatury!
Латиниця - це наближення до Європи і віддалення від напівазійської Московії, значне полегшення у вивченні європейських мов , у розвитку туризму тощо.
У наведених фотошопах за основу взята англійська транслітерація, що для слов'янської мови не дуже коректно.
With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.