Ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имя:
E-mail:
Тема:
Иконка:

Вложение:
(Удалить вложение)
(Добавить ещё)
Доступные типы файлов: patch, txt, png, jpg, pdf
Ограничения: максимум вложений в сообщении — 3, максимальный размер всех файлов — 300 Кбайт, максимальный размер одного файла — 100 Кбайт
Обратите внимание: вложения не будут видны, пока модератор не одобрит их.
Визуальная проверка:
√49 Напишите ответ строчными буквами:
«Сто одёжек, все без застёжек» — что это?:

подсказка: нажмите alt+s для отправки или alt+p для предварительного просмотра сообщения


Сообщения в этой теме

Автор: Sandar
« : Августа 4, 2017, 23:04 »

Цитировать
на молозиво
От же ж полтавці  :green:
Автор: DarkMax2
« : Августа 4, 2017, 23:02 »

Останнє мабуть про молозиво.
Про нього він прямо пише
Цитировать
Моло́зиво, -ва, с. Первое молоко послѣ родовъ у женщины, коровы и пр. іти́ до кого на молозиво. Идти поздравлять съ новорожденнымъ. Полт.
Автор: Sandar
« : Августа 4, 2017, 23:00 »

Це не в тему, але я його з цукром чи медом не їм.
А з ваніліном, курагою чи родзинками?
Головне, що не з сіллю.
Ніколи нічого не їв з ваніліном і не знаю, як це (печиво не числиться). Курагу і родзинки хіба шо на узвар. А з сіллю колись їв якийсь час, хороший спосіб.
Автор: oveka
« : Августа 4, 2017, 22:50 »

В продажу бачив під назвами «домашній сир» і «кисломолочний сир».
Ґля́ґаний сир, ґляґанець.
А чо солодкий?
Не знаю. Але зараз його солодким переважно і їдять.
Останнє мабуть про молозиво.
Самокиш/кисляк та зґляґане молоко мабуть різні речі. Хоча ... порівнювати не привелось.
Автор: DarkMax2
« : Августа 4, 2017, 22:49 »

Це не в тему, але я його з цукром чи медом не їм.
А з ваніліном, курагою чи родзинками?
Головне, що не з сіллю.
Автор: Sandar
« : Августа 4, 2017, 22:36 »

В продажу бачив під назвами «домашній сир» і «кисломолочний сир».
Ґля́ґаний сир, ґляґанець.
А чо солодкий?
Не знаю. Але зараз його солодким переважно і їдять.
Це не в тему, але я його з цукром чи медом не їм.
Автор: zazsa
« : Августа 4, 2017, 21:46 »

Що ж до ботанічного терміна, то російському грецкий орех у нашій мові відповідає волоський горіх: “Кругом хати росли старі велетенські волоські горіхи” (Іван Нечуй-Левицький). Український термін пов’язаний зі словом волохи, вживаним як загальна назва середньовічного населення Придунав’я й Трансильванії.
http://mova.kreschatic.kiev.ua/166.htm
Молдавия такое же "Придунавье", какое и современная Украина.
Автор: DarkMax2
« : Августа 4, 2017, 21:37 »

В продажу бачив під назвами «домашній сир» і «кисломолочний сир».
Ґля́ґаний сир, ґляґанець.
А чо солодкий?
Не знаю. Але зараз його солодким переважно і їдять.
Автор: Sandar
« : Августа 4, 2017, 20:53 »

В продажу бачив під назвами «домашній сир» і «кисломолочний сир».
Ґля́ґаний сир, ґляґанець.
А чо солодкий?
Автор: DarkMax2
« : Августа 4, 2017, 20:10 »

В продажу бачив під назвами «домашній сир» і «кисломолочний сир».
Ґля́ґаний сир, ґляґанець.