Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.
Ограничения: максимум вложений в сообщении — 3 (3 осталось), максимальный размер всех файлов — 300 КБ, максимальный размер одного файла — 100 КБ
Снимите пометку с вложений, которые необходимо удалить
Перетащите файлы сюда или используйте кнопку для добавления файлов
Вложения и другие параметры
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр

Сообщения в этой теме

Автор OlegS67
 - марта 14, 2021, 23:24
Є різниця в реальному житті, чи споживанні.
З проріззю - з прошарками м'яса в загальній масі. Прошарки м'яса мають характерний червоний колір.
З прорістю - є прошарки (частіше один прошарок) незформованого остаточно м'яса, зачаткового, так би мовити.  Прошарок прорісті має жмакану на вигляд структуру, рожевий колір.
Автор Zavada
 - мая 11, 2017, 19:45
(Google) сало

ПРО́РІСТЬ, рості, жін.

1. Густі сходи злакових або взагалі молоді пагони рослин. На полях давно вже зеленіла буйна прорість, уже заєць міг сховатися в пшениці (Яків Качура, Вибр., 1953, 216); Жадібно всмоктувала земля життєдайне тепло, тяглася до сонця незчисленними голками прорості (Зінаїда Тулуб, Людолови, I, 1957, 15); Полин вже прорість гнав стрілчасту (Микола Бажан, Нашому юнацтву, 1950, 126);  * Образно. Я б хотів тобі сказати слово, Щоб ядерним падало зерном; Щоб зростала з нього щедра прорість (Леонід Первомайський, I, 1958, 205);  * У порівняннях. Доручай робити доповіді.. кожному молодому шахтареві.. Серце в них, як прорість, тягнеться до сонця (Олесь Донченко, Шахта.., 1949, 46).

2. Тонкий прошарок жиру в м'ясі або м'яса в салі. Із свинячої жирної грудинки з прорістю видаляють кістки, нарізують її дрібними кубиками, додають.. свинячого м'яса з окосту, яєць,.. цибулі, меленого перцю, солі. Все змішують і начиняють.. свинячий шлунок (Українські страви, 1957, 158).

Словник української мови: в 11 томах. — Том 8, 1977. — Стор. 271.
Автор oveka
 - мая 10, 2017, 21:25
Поміж салом проріст м'яса. Бо проріз - то дірка. Ще може сало з проточиною підійде.
Автор Sandar
 - мая 9, 2017, 17:27
Я кажу сало з проріззю, сьогодні почув від мами сало з прорістю, спитав, чому з прорістю, мама відказала: «тому шо рости, проростати». Цікаво :)