Главное меню
Мы солидарны с Украиной. Узнайте здесь, как можно поддержать Украину.

Ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.
Ограничения: максимум вложений в сообщении — 3 (3 осталось), максимальный размер всех файлов — 300 КБ, максимальный размер одного файла — 100 КБ
Снимите пометку с вложений, которые необходимо удалить
Перетащите файлы сюда или используйте кнопку для добавления файлов
Вложения и другие параметры
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр

Сообщения в этой теме

Автор DarkMax2
 - декабря 20, 2022, 01:19


Кантабас або кантабал - витримана смородинова настоянка на бруньках.
ЦитироватьІсторія бренду Контапел починається з недалекого 2018 року, коли брати Роман та Андрій Пелехи, в одному з закарпатських сіл, випадково знайшли справжній скарб українських національних традицій. Купуючи невеличку сільску хатинку хлопці виявили глибокий льох, в якому знайшли трохи більше 90 літрів контабасу, що був бутильований ще у 1993 році. А разом із ним звичайний шкільний зошит із росписаними рецептурами різних напоїв та страв починаючи з 18 сторічча. Хатинка виявилася домівкою старенького українця із Житомирщини. Колись давно він переїхав до Закарпаття а у 2018 році помер немаючи найближчих родичів, і будиночок залишився без спадкоємців.
 
Разом із контабасом були також знайдені і інші об'єкти тогочасної алкогольної культури. Такі як молоде виноградне вино або пиво часів Австро-Угорської імперії. Та найбільшим скарбом виявивя саме дистилят на смородинових бруньках. Дослідивши цей напій, було прийнято рішення відродити його у сучасній українській культурі у його самобутньому вигляді і смаку. Звичайно згідно старовиного рецепту.

За якийсь час, задля акумулювання коштів для виготовлення серійного напою контабас, була створна торгова марка що складалася зі слів власне "контабас" і прізвищем "Пелех" - Контапел. За задумкою брати мали реалізувати 400 пляшок контабасу 1993 року купажованого більш молодим контабасом і зібрати кошти на створення цеху, що й було зроблене.

Після сотень позитивних відгуків про якість, глибину смаку та самобутність контабасу, та декількох статей у ЗМІ, хлопці почали роботу над серійним випуском цього напою. Додавши до виробництва контабасу сучасні методи ферментації та технології фільтрації, брати Пелех почали виробляти цей унікальний напій, що з легкістью конкурує з шотландським віскі та французським коньяком.
https://uk.kontapel.com/story

Питання: чи може походити кантабал від https://uk.wikipedia.org/wiki/Кантабіле ???
Кантабіле > *кантабіл/*кантаболу > кантабал?