Використання літери "j" замість "й" в українськіj мові

Автор M4rK, ноября 28, 2010, 02:05

Python

Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

DarkMax2

Tej wojny nikt za nas nie wygra! © Wiedźmin III
Коли зчинять лемент: "Хто ж знав?!" — відповімо: "Ми".

З моїх снів ти утечеш над ранок,
Терпка, як аґрус, солодка, як біз.
Хочу снить чорні локи сплута́ні,
Фіалкові очі, мокрі від сліз.

Искандер

"Niech żyją POLACY!! Ponieważ polacy są rasej nadczłowieków. Od nich jest przyszłość planety. Oni przeżyją nawet wojną atomowę, dlatego, że polacy są wieczni, bo chtoniczni. I dadzą potomstwo, które też będzie polakami i polkami. Niech żyjemy, hura!.." (c) Awwal12

DarkMax2

Drundia

Ящитаю, що «ґ» треба трохи заокруглити.

Python

Цитата: Drundia от июля 28, 2011, 17:45
Ящитаю, що «ґ» треба трохи заокруглити.
Чому ні? Але тоді доведеться ніжку принаймні великої Ґ зробити нижчою, щоб влізла в рядок.
Я б, мабуть, прилаштував туди хвоста як у академічних Щ, Ц, тільки зверху.
ІМНО, пропрієтарні шрифти гальмують розвиток веб-дизайну. Треба, щоб вони завантажувались автоматично з репозиторію разом з завантаженням сторінки, а не так, як зараз, коли сторінка опенсорсна, а шрифти доводиться докуповувати (чого, звісно, ніхто не робить і милується кривим дизайном).

Винесено в окрему тему: [Пропрієтарне]
Пролетареві ніколи вчити європейських мов, бодай би свою знати добре і на ній принести до своєї хати світло знання (Гнат Хоткевич)
ÆC CASALI NAXI PRASQURI: AHOV CÆRU, MERTVÆRI TÆ SLAVUTÆT!
Вони просили його: «Скажи: кетум», а він говорив: «сатем», і не міг вимовити правильно.
Хотелось бы также отметить, что "Питон" - это "мышиный язык" : "пи+тон". © АБР-2

Drundia

За висотою мої «ґ» практично не вищі за відповідні рідні. За вдалим збігом.

Цитата: Python от июля 28, 2011, 18:20пропрієтарні
Яке бридке спотворення.

Искандер

"Niech żyją POLACY!! Ponieważ polacy są rasej nadczłowieków. Od nich jest przyszłość planety. Oni przeżyją nawet wojną atomowę, dlatego, że polacy są wieczni, bo chtoniczni. I dadzą potomstwo, które też będzie polakami i polkami. Niech żyjemy, hura!.." (c) Awwal12

Искандер

DarkMax2

Demetrius

Цитата: Python от июля 28, 2011, 12:56
Мала́ ґ на малюнку взагалі на себе не схожа. Велику ще якось можна вгадати (дехто подібним чином набирає Г'/г', коли не може знайти Ґґ на клавіатурі). Шрифт з літерою ґ імітує її відсутність?..
Щодо українських типографських традицiй не знаю, а ось в Тарашкевич писав так: «Лацiнская лiтара g азначае гук, якi ў беларускай мове сустракаецца рэдка i ў беларускiм пiсьме азначаецца лiтарай г з коскай над ёй з правага боку«.

Искандер

Demetrius

Ну-у-у-у... теоретически...

По идее в лит. языке встречается в паре слов. В тарашкевице чаще.

Быстрый ответ

Обратите внимание: данное сообщение не будет отображаться, пока модератор не одобрит его.

Имейл:
Проверка:
Оставьте это поле пустым:
Наберите символы, которые изображены на картинке
Прослушать / Запросить другое изображение

Наберите символы, которые изображены на картинке:

√36:
ALT+S — отправить
ALT+P — предварительный просмотр